T. Jogėla: ispanai greičiau mąstė

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių ir viso čempionato naudingiausiu žaidėju (MVP) išrinktas Tauras Jogėla išvardino kelias nesėkmės finale priežastis.

„Ką darysi, stengėmės ir kovojome. Dabar jau nieko nepakeisi. Ko pritrūko? Nekovojome taip gerai, kaip ispanai dėl atšokusių kamuolių, varžovai geriau pataikė tritaškius, mes per vėlai priimdavome tinkamus sprendimus, jie mąstė greičiau. Varžovų treneriai analizavo mūsų žaidimą ir suplanavo, kaip prieš mus gintis.“

T. Jogėla neslepia ir savo asmeninių trūkumų.

„Man pačiam pritrūko pasitikėjimo savimi. Finalo išvakarėse jautėsi didelis jaudulys, buvo sunku užmigti. Gal tai truputį ir sutrukdė. Dar bus daug tų čempionatų, o mes turime kur tobulėti“, - sakė T. Jogėla.

T. Lekūnas: buvome, kaip šeima

Kovingasis Tomas Lekūnas mano, kad pergalei prieš ispanus finale pasiekti pritrūko tik laimės.

„Nežinau, gal pritrūkome laimės. Daugiau nieko. Visi dirbo, visi stengėsi, visi atidavė paskutines jėgas. Finalo išvakarėse stengėmės atsipalaiduoti, stengėmes negalvoti apie lemiamas rungtynes. Norėjome būti visi kartu, tarsi šeima, kad būtume vieningi“.

T. Lekūnui buvo sunku pasakyti, ar brangus šis Europos čempioanto sidabro medalis.

„Nežinau net. Sunku pasakyti. Geriau būtų auksas. Nebuvo jokių minčių apie pralaimėjimą. Iki paskutinės sekundės galvojome tik apie pergalę. Trenerio paskutiniai nurodymai buvo prasižengti prieš ispanus ir neleisti įsižaisti Jaime Fenenadezui. Bet to padaryti nepavyko“.

T. Lekūnas nesutinka, kad Lietuvos rinktinė pasibaigusiame čempionate žaidė banguotai.

„Nepasakyčiau, kad visais čempionatas buvo banguotas. Tiesiog pradžia buvo nesėkminga. Užsimiegojome starte. Po olimpinio festivalio patikėjome, kad galime prieš visus laimėti. Europos pirmenybių pabaigoje susiėmėme. Manau, kad sidabras neblogas rezultatas. Savo tikslus įvykdėme“.

T. Lekūnas ir finale audringai reaguodavo į ginčytinus teisėjų sprendimus.

„Aš visą laiką turiu priekaištų teisėjams. Bet šįkart buvo finalo vertos rungtynės, kuriose teisėjai darė savo darbą ir viskas“.

M. Mockevičius: labai sunkus finalas

Veržlusis ir rezultatyvus rinktinės krepšininkas Mantas Mockevičius DELFI prisipažino, kad finalas buvo labai varginantis.

„Finalas buvo labai sunkus. Ispanai atskleidė visus savo ginklus. Be to, varžovams dar ir sekėsi. Mums labai trūko jėgų. Tačiau finalas yra finalas ir jėgų privalėjome atrasti iš vidinių rezervų. Sidabro medalis, be abejo, man yra brangus. Mes antrąją vietą pasiekėme tik savo juodu darbu. Juk treniravomės drauge tik nuo vasaros pradžios, o kitos komandos - metus ar dvejus“.

Mantas sutinka, kad nestabiliam rinktinės žaidimui įtakos turėjo skirtingas nusiteikimas mačams.

„Tiesiog įvairiai nusiteikdavome rungtynėms, įvairiai sužaisdavome bei skirtingai vykdėme trenerių nurodymus“, - DELFI pabrėžė M. Mockevičius.

Lietuvos rinktinės vaikinai, pasibaigus čempionato uždarymo iškilmėms, savo komandos drabužinėje, kaip padėką vienas kitam už pastangas ir sidabro medalius – darniai užtraukė „Ant kalno mūrai…“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją