Dienraštis "Respublika" rašo, kad praėjusią savaitę "Lietuvos energijos" departamentas kreipėsi į visų elektros tinklų direktorius siūlydamas už Baltarusijos skolą įsigyti Austrijos įmonės "Haffely Trench" kompensacinių ričių. Elektros tinklų vadovų prašoma skubiai pranešti apie pageidaujamus užsakymo kiekius. Iki šiol už Baltarusijos skolą elektros tinklams buvo siūloma įsigyti tik NVS šalyse pagamintą produkciją.

Austriški įrenginius ketinama įsigyti per tarpininką - Vengrijos bendrovę "Chimimport", kuri pirks įrangą ir tieks ją "Lietuvos energijai". Už tai Vengrijos įmonei bus perleidžiama dalis Baltarusijos skolos.

Baltarusija už 1998-99 metais jai patiektą lietuvišką elektrą Lietuvai iš viso skolinga apie 50 mln. JAV dolerių (200 mln. litų).

Pasak "Lietuvos energijos" specialistų, bendrovė per ketvirtąjį praėjusių metų ir pirmąjį šių metų ketvirčius įsigijo ir turi pasirašiusi sutartis dėl įrangos, tiekiamos už Baltarusijos skolą už daugiau nei 6 mln. dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją