• "Rėmėjai"

    Vilniuje, prie Seimo esančioje Nepriklausomybės aikštėje, vakar mėginta surengti nacionalistinės Gyvenimo logikos partijos ir kitų radikalių pažiūrų judėjimų mitingą. Į protesto akciją prieš žemės pardavimą užsieniečiams ir strateginių objektų privatizavimą susirinko vos kelios dešimtys žmonių, trečdalis jų žiniasklaidos atstovai.

    Keli M.Murzą lydėję jaunuoliai ryšėjo anksčiau Šiaulių nacių naudotus raudonus raiščius su balta stilizuota svastika.

    Patriotizmas

    Žiemą Gyvenimo logikos partijos generaliniu sekretoriumi tapęs buvęs nacių lyderis M.Murza susirinkusiuosius kvietė priešintis ketinamoms priimti Vyriausybės parengtoms Konstitucijos pataisoms, leisiančioms užsienio piliečiams Lietuvoje įsigyti žemės ūkio paskirties žemės.

    Per mitingą M.Murza prisipažino, kad jo vadovaujama partija yra nacionalistinė, "nes nacionalizmas reiškia tėvynės meilę".

    Nepriklausomybės aikštėje taip pat kalbėjo Respublikonų partijos narys Jaunutis Lekas bei Nacionaldemokratų partijos atstovas, Kovo 11-osios Akto signataras Kazimieras Uoka. Pastarasis kelias dešimtis mitinguotojų ragino nepasiduoti valdžios užmojams "atsisakyti dalies mūsų valstybės suverenumo Europos Sąjungos, Briuselio biurokratų naudai".

    Naujokai

    Nacionalistų ir radikalų surengto mitingo dalyvius nustebino bei pralinksmino jo pradžioje greta M.Murzos išdygę populiarios humoro laidos "Be tabu savaitė" personažai - "docentas" Liudas (Algis Ramanauskas-Greitai) ir Stanislovas (Rimas Šapauskas).

    Liudas su Stanislovu prisistatė esą "Gravitacijos jėgos" bei "ėemės sukimosi" partijų lyderiai, o į susirinkusiuosius kreipėsi eilėmis (kalba netaisyta - LŽ):

    "Vagių valdžia, vagių valstybė,
    Liandsbergis - vagis, vagių ir Vyriausybė!
    Pikti kaimai, pakilkite į mūšį,
    Rinkitės prie Seimo mes juos visus primušim!
    Kas kirvį, kas dalgį, o kas ir automatą,
    Puslieta ranka pasmaugsim pyderastus.
    Mirties bausmė bus vėl legalizuota,
    O Andrikienės laiką mes būtinai kastruosim".

    Po šių žodžių M.Murza paskelbė "Be tabu" herojus priimąs į savo vadovaujamą Gyvenimo logikos partiją ir iškilmingai jiems ant rankų užrišo nacių raiščius.

    "Rėmėjai"

    Pasibaigus mitingui "naciais tapę" humoristinės laidos personažai LŽ prisipažino esą ne tik M.Murzos gerbėjai. "Aš remiu viską, ką rodo per televizorių", tvirtino Liudas (A.Ramanauskas).

    "Be tabu" laidos personažai taip pat teigė turį planą, kaip įgyvendinti grasinimus, išdėstytus mitingo dalyviams perskaitytame eilėraštyje. "Sprogdinsim Bražuolės upelį, - grasino jie. - Gaila, kad tiltas per Bražuolę jau susprogdintas, tad teks tenkintis upeliu".

    Farsu nacionalistų mitingą pavertę humoristai pažadėjo dalyvauti visuose radikalų ir nacionalistų susirinkimuose, kuriuose bus keikiama valdžia.