Iki šio mėnesio pabaigos bendrovė "Sema" Finansų ministerijai žada nusiųsti techninį-ekonominį konfiskuotų kontrabandinių alkoholio gėrimų perdirbimo į techninį spiritą projektą.

Dėl tokio detalaus projekto sukūrimo "Semos" generalinis direktorius Gediminas Sargūnas su finansų viceministru Artūru Bakšinsku susitarė prieš savaitę šalies Prezidentūroje vykusiame Panevėžio regiono pramonininkų bei Vyriausybės atstovų susitikime.

"Finansų ministerijai siūlome alkoholinius gėrimus ne naikinti, o parduoti "Semai", - Eltai sakė G.Sargūnas. - Vyriausybei pritarus šiam projektui, bendrovė galėtų patenkinti augančią techninio spirito rinkoje paklausą, o Finansų ministerija ne tik sutaupytų biudžeto lėšų, skiriamų kontrabandos saugojimui, bet dar ir papildytų jį".

Kito kelio valstybei legalizuoti konfiskuotus alkoholio gėrimus, kaip tik juos perdirbti į techninį spiritą, nėra, nes, anot G.Sargūno, neaiški kontrabandos kilmė ir kokybė.

Nors projektas dar nebaigtas ruošti, "Semos" administracija preliminariai jau paskaičiavo kainas, kurias mokėtų už konfiskuotą alkoholį. "Sema" norėtų, kad būtų taikomos trijų kategorijų kainos. Už litrą pirmosios kategorijos gėrimo, kurio alkoholio koncentracija litre - per 80 procentų, bendrovė valstybei mokėtų 1 litą. Visi stipresni nei 38 laipsnių alkoholiniai gėrimai turėtų būti priskirti antrajai kategorijai ir kainuoti nuo 30 iki 40 centų už litrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją