"Kasmet į savo mokslinių tyrimų laboratorijas mes pakviečiame apie pusantro šimto universitetų absolventų. Pusė jų paprastai yra užsieniečiai. Dabar norime susipažinti su jūsų šalies aukštosiomis mokyklomis ir aptarti bendradarbiavimo galimybes", - BNS sakė "Philips" personalo ir ryšių su universitetais vadybininkas Tonas Brielsas (Tonas Brilsas).

Pasak jo, "Philips" daug dėmesio skiria jaunų ir kūrybingų darbuotojų paieškai, glaudžiai bendradarbiauja su įvairių šalių universitetais. Jauni specialistai sudaro apie 75 proc. visų mokslinių kompanijos darbuotojų.

Vizito Lietuvoje metu "Philips" atstovai susipažino su Vilniaus ir Kauno universitetų mokymo ir mokslinių tyrinėjimų bazėmis ir sakė matą gerų perspektyvų abipusiai naudingam bendradarbiavimui.

"Tai nereiškia, kad mes norime išvilioti Lietuvos protus - daug mūsų bendrovės specialistų dėsto universitetuose, nemažai jų grįžta į savo šalį ir parsiveža neįkainojamos patirties", - teigė T.Brielsas.

Jo teigimu, Lietuvoje "Philips" galėtų įsteigti mokslinių tyrimų laboratorijų arba investuoti į jau esamas.

"Philips" yra viena iš pirmaujančių elektronikos bendrovių pasaulyje. Pernai jos pelnas buvo 5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją