Kelis daržinio builio lapus palikite garnyrui, o likusius susmulkinkite. Puodelyje išlydykite sviestą ir jame paskrudinkite miltus. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min.

Tuo metu susmulkintus builio lapus ištrinkite su grietinėle ir sudėkite į sriubą. Baigdami virti pasūdykite, įberkite truputį pipirų ir žiupsnelį cukraus.

Žirnelių sriuba su builiais ir mėtomis


Reikės: 350 g kapotų svogūnų, 250 g bulvių, 50 g sviesto, 2 šaukštų kapotų mėtų, 2 l daržovių sultinio, 1 kg šviežių žirnelių, trupučio druskos, pipirų, 50 g grietinės, 30 g smulkiai supjaustytų pomidorų be odelės ir sėklų, daržinio builio šakelės.


Svogūnus ir kubeliais supjaustytas bulves pakepkite svieste, kol suminkštės. Pridėkite kapotų mėtų.

Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant mažos ugnies apie 10 min. Tuomet sudėkite žirnelius, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite, kol žirneliai suminkštės, išmaišykite ir pertrinkite per tinklelį. Sriubą pagardinkite grietine, pomidorais ir daržinio builio šakele.