Pirmoje vietoje tarp 12 komandų įsitvirtino A diviziono debiutantas „Bekentas“. Lyderiai per pirmąjį ratą neprarado nė vieno taško, o šios komandos puolėjas Arsenijus Buinickij pelnė net 25 įvarčius.

Penktajame SFL sezone nesėkmės lydi keturis kartus čempionų titulą iškovojusius Vilniaus „Prelegentus“. „Prelegentai“ iškovojo tik tris pergales, po keturis kartus sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo. Tad jau beveik aišku, kad Sekmadienio futbolo lyga šį sezoną turės naują čempioną.

„Bekentas“ nuo artimiausių persekiotojų – Vilniaus LiCS komandos - atitrūko 12 taškų. Trečioje vietoje po pirmojo rato įsitvirtino Vilniaus „Aktas“, ketvirtoje – Vilniaus „Ozas“.

Antrajame SFL čempionato A diviziono rate laukia intriguojanti kova dėl prizinių vietų – antrą vietą nuo aštuntos skiria tik aštuoni taškai.

Be A varžybų šiemet SFL čempionatas vyksta dar keturiuose divizionuose Vilniuje, viename – Klaipėdoje, Alytuje ir Šakiuose. Lietuvos futbolo IV lyga pripažintame mėgėjų čempionate šiemet iš viso startavo 88 komandos, iš jų net 60 – Vilniuje. Tai yra daugiau nei trys tūkstančiai žmonių, laisvalaikį skiriančių futbolui.

Trumpa pertrauka yra pats darbymetis SFL administracijai. Jau šį rudenį bus pradėtas įgyvendinti visiškai naujas projektas - Gimnazijų futbolo čempionatas.

SFL ir FK „Prelegentai“ pasirengę kuruoti šį projektą, į kurį kviečiamos visų 19 sostinės gimnazijų komandos. Visos komandos dalyvės bus nemokamai aprūpintos sportine apranga ir futbolo kamuoliais. Turnyre planuojama taikyti atkrintamųjų varžybų formatą, tačiau rengdami varžybų tvarkaraštį bei nuostatus savo žodį turėtų tarti ir patys gimnazijų pedagogai bei jaunieji futbolininkai.

„Siekiame, kad jaunimas parodytų iniciatyvą, ugdytų savo organizacines savybes ir atsakingumo jausmą. Tuo pačiu, manome, kad šis projektas skatins gimnazijose burtis vietines bendruomenes, paskatins bent minimaliai sutvarkyti gimnazijų sporto aikštynus ir aplinką“, - sakė SFL prezidentas Paulius Malžinskas.

Jeigu gimnazijų futbolo čempionato projektas dar tik pradeda pirmuosius žingsnius, tai kitas SFL renginys jau virto realybe. 2008 m. SFL pateikė paraišką Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinio mechanizmo subsidijų programai „Nevyriausybinių organizacijų sektoriaus stiprinimas Lietuvoje“.

SFL pateiktas projektas „SFL institucinių gebėjimų, apskaitos ir vertinimo gebėjimų stiprinimas“ buvo įtrauktas į 2009 m. finansuojamų projektų sąrašą. Bendra projekto vertė - 180 tūkst. lt. Pagal šį projektą 2009-2010 metais bus surengti įvairūs mokymai mėgėjų futbolo klubų vadovams finansinės apskaitos, sporto marketingo ir kitose srityse.

Taip pat nemaža dalis projekto lėšų bus skirta SFL informacinės sistemos sukūrimui bei internetinio tinklapio pertvarkymui. Visų mėgėjų futbolo klubų internetinės svetainės bus sujungtos į vieną sistemą, pertvarkytos patogesniam valdymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją