kas įpareigojo G. Aleksonį nedelsiant informuoti ikiteisminio tyrimo pareigūnus apie galimai padarytą nusikaltimą, taip pat atlikti visus būtinus tarnybinius patikrinimus.

DELFI žiniomis, Seimo kanceliarija penktadienį kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje buvo iškart sudaryta trijų tyrėjų grupė.

Pareigūnai penktadienio vakarą pradėjo pagrindinės įtariamosios – Seimo kanceliarijos buhalterės-kasininkės Reginos Petkelienės apklausą.

Policijos pareigūnai penktadienį laukė atvykstant Vilniaus apygardos prokurorų, kurie dalyvavo sprendžiant dėl kardomosios priemonės skyrimo. Nuspręsta moterį uždaryti 2 parom į areštinę.

Penktadienio vakarą Vilniaus areštinėje atsidūrė ne tik R.Petkelienė, bet ir viena jos pažįstama. Seimo buhalterė pavogtus pinigus skolino tai moteriai.

Pasak pareigūnų, tik atlikus reviziją paaiškės, kada tiksliai ir kokias sumas savinosi R.Petkelienė. Jau nustayta, kad 400 tūkst. litų ji paėmė per kelis kartus.

Šeštadienį R.Petkelienei pateiktas oficialus įtarimas didelės vertės svetimo turto iššvaistymu. Už tokį nusikaltimą gresia iki 7 metų nelaisvės.

Šeštadienį planuota pateikti įtarimą ir sulaikytajai buhalterės pažįstamai. Vidurdienį buvo svarstoma kaip kvalifikuoti jos nusikaltimą. Tikėtina, kad jai bus pateiktas įtarimas dėl sukčiavimo.

Sekmadienį, baigiantis dviejų parų sulaikymo terminui, bus sprendžiama ar kreiptis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo, ar skirti švelnesnes kardomasias priemones.

DELFI žiniomis, iš kasos paimti pinigai grynaisiais.

">