Sostinės verslininkas D. Vaisėta dingo birželio 10-ąją. Iš pradžių buvo manoma, kad jis kažkur išvyko, tačiau ilgą laiką nepavykus su juo susisiekti mobiliuoju telefonu artimieji kreipėsi pagalbos į policiją. Ji paskelbė dingusiojo paiešką.

Antradienį sulaikius įtariamuosius, DELFI žiniomis, pareigūnams buvo patvirtinta, kad verslininkas birželio 10-ąją apie 21 val. buvo nušautas Vilniaus rajone, šalia Nemenčinės esančiame miške. Jo kūnas buvo rastas antradienį vakare vienoje apleistoje fermoje, duobėje po krūva plytų.

DELFI žiniomis, vietą, kur slepiamas lavonas, nurodė vienas įtariamųjų. Tikslią mirties priežastį turėtų nustatyti ekspertai. Be to, kad rastas D. Vaisėtos kūnas pareigūnams turėtų patvirtinti jo artimieji.

Pareigūnams pavyko surasti ir apynaujį verslininko automobilį, kuriuo jis su administratore atvyko į mišką.

Pasak šaltinių, verslininką į vaizdingą vietą išviliojo jo bendrovėje dirbanti mergina, kuri šiuo metu taip pat yra sulaikyta. Įtariama, kad nusikaltėliai prievarta iš D. Vaisėtos išgavo jo banko kortelių PIN kodus ir bankomatuose nuėmė įspūdingas sumas.

Be to, kaip aiškėja, sunkiu nusikaltimu įtariami asmenys naudodamiesi D. Vasėtos banko kortele už įvairias prekes atsiskaitė prekybos centruose. Pasak šaltinių, jie buvo užfiksuoti prekybos centrų vaizdo kameromis.

Pareigūnai jau neabejoja, kad verslininkas buvo nužudytas dėl pinigų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantys pareigūnai trečiadienį kreipėsi į Vilniaus miesto antrąjį apylinkės teismą dėl vieno įtariamojo - 22 metų Romano Mironiuko suėmimo. Prokuroras teismo paprašė įtariamąjį suimti 3 mėnesiams, tačiau teismas prašymą patenkino tik iš dalies - suėmė 2 mėnesiams.

Teismas konstatavo, kad prokuroro nurodytais duomenimis yra pagrindas manyti, jog įtariamasis gali bėgti arba slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo ar būdamas laisvėje gali trukdyti procesui bei daryti naujas nusikalstamas veikas.

R. Mironiukas įtariamas ne tik nužudymu, bet ir neteisėtu disponavimu elektronine priemone ir jos panaudojimu bei sukčiavimu. DELFI žiniomis, jis neigia, kad prisidėjo prie nužudymo, tačiau kaltę dėl banko kortelės panaudojimo esą pripažįsta.

Ar bus suimti kiti įtariamieji, ikiteisminio tyrimo teisėjas svarstys ketvirtadienį.

Bendrovė „LUX PRO“, kuriai vadovavo D. Vaisėta, verčiasi buitinės technikos prekyba.

D. Vaisėta 2003-iaisiais buvo deportuotas iš JAV, kur buvo įtariamas vogtų automobilių prekyba.