"Mes žinome, kad tai pirmasis kartas nuo krikščionių laikų, kai Koliziejuje groja grupė", - kreipdamasis į žiūrovus pokštavo P.McCartney, omenyje turėdamas pirmuosius krikščionis, kuriuos persekiojo Romos valdovai.

Nepaisant didžiulės Koliziejaus erdvės, koncerto metu intymią aplinką kūrė oranžinis apšvietimas. Prieš du tūkstančius metų klestėjusiame Koliziejuje galėdavo sutilpti iki 80 tūkst. žmonių, tačiau į šeštadieninį labdaros koncertą buvo įleista tik 400 žiūrovų.

"Tai nuostabi, nuostabi vieta", - kreipdamasis į VIP ložes išsipirkusius žiūrovus ir tuos kelis laiminguosius, kuriems pavyko nugvelbti vietas interneto aukcione, sakė 60-metis atlikėjas.

Viena dalis aukciono metu surinktų lėšų atiteks P.McCartney žmonos Heather Mills (Heter Mils) įkurtam labdaros fondui "Adopt a Minefield", kita dalis - Romoje vykstantiems archeologiniams kasinėjimams.

Koncerte P.McCartney atliko daugybę paties kurtų dainų, įėjusių į grupės "The Beatles" aukso fondą. Iš 27 žvaigždės pagrotų dainų net aštuoniolika skambėjo grupės septintojo dešimtmečio repertuare, pavyzdžiui, "Can't buy me love", "Let it be", taip pat klasika tapęs hitas "Yesterday".

"Man šios dainos patinka jau daugiau nei trisdešimt metų, ir išvysti, kaip jos atliekamos Koliziejuje, yra netgi per gerai, kad būtų galima tuo patikėti", - sakė Renato Jacopetti (Renatas Džakopetis), į koncertą atvykęs iš Šiaurės Italijos Padujos miesto. Už du bilietus jis paklojo 1 100 eurų (3 800 litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją