Šviežių daržovių mišrainė

3 šviežios bulvės, 3 šviežios morkos, 1 stiklinė šviežių žirnelių, ¼ žiedinio kopūsto.

Padažui: 1 šaukštas grietinės, 2 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis krienų, bazilikų lapelių.
Daržoves išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite: bulves – kubeliais, morkas – griežinėliais, žiedinį kopūstą – nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas, žirnelius ir kopūstą sumaišykite ir sudėkite į salotinę. Mišrainę užpilkite padažu ir papuoškite bazilikų lapeliais.

Vasaros salotos

200 g virtų šviežių bulvių, 200 g šviežių agurkų, 200 g pomidorų, 100 g svogūnų laiškų, 3 kietai virti kiaušiniai, 200 g grietinės, druskos.

Daržoves ir kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite, pabarstykite druska ir atsargiai išmaišykite. Salotas užpilkite grietine, papuoškite kiaušinio skiltelėmis ir žalumynais.

Šviežių bulvių salotos su džiovintais grybais

3 šviežios bulvės, 100 g džiovintų grybų, 200 g konservuotų kukurūzų, 2 kietai virti kiaušiniai, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai acto, druskos, krapų, petražolių.

Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Džiovintus grybus išmirkykite, išvirkite ir supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite svogūnus ir kiaušinius. Bulves, grybus, kukurūzus, kiaušinius ir svogūnus sumaišykite, pasūdykite, užpilkite aliejaus ir acto mišiniu. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais krapais ir petražolėmis.

Šviežios bulvės su varške

1 kg šviežių mažų bulvyčių, 200 g varškės, 0,5 raudonosios paprikos, 0,5 geltonosios paprikos, 3 šaukštai natūralaus jogurto arba jogurtinės grietinės, druskos.

Bulvytes gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su varške ir jogurtu, pasūdykite. Varškės padažu užpilkite virtas šviežias bulvytes.

Keptos šviežios bulvės su kmynais ir sūriu

500 g šviežių vidutinio dydžio bulvių, 150 g riebaus fermentinio sūrio, 2 šaukštai kmynų, druskos, aliejaus.

Švariai nuplautas bulves nušluostykite, perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska bei kmynais ir palaikykite 5–10 minučių. Tada sudėkite jas į aliejumi pateptą skardą pjūviu į viršų, užbarstykite 100 g tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite orkaitėje. Kai bulvės suminkštės, jas išimkite ir dar labai karštas apibarstykite likusiu sūriu. Patiekite su truputėlį paraugintais agurkais.