„Tai yra tik gandai, - teigė Fernando. - Jie jau sklando pastaruosius ketverius ar penkerius metus.“

Kai F. Alonso paklausė, ar jis kalbėjosi su „Ferrari“ dėl kontrakto, ar gal jau turį pasirašytą dokumentą, ispanas atsakė „ne ir ne“.

Tačiau sportininkas pripažino, kad pasiilgo pajėgaus automobilio, kuriuo galima būtų kovoti dėl pergalių.

„Tai svarbu, bet tai ne pasaulio pabaiga“, - teigė „Renault“ pilotas.

„Ilgiuosi pergalių – tam nėra jokių abejonių. Noriu laimėti ir valdyti pajėgų automobilį kaip įmanoma greičiau, bet taip pat suprantu, kad tai sportas ir taip vyksta visur, o ne tik automobilių lenktynėse.

Tai vyksta tenise, tai vyksta NBA, futbole. Kartais savo karjeros metu esi aukštumoje, o kartais – žemiau. Autosporte tai dar svarbiau, nes reikia turėti gerą automobilį ir teigiamas aplinkybes.

„Mes matėme tai su Michaeliu (Schumaheriu - red. past.), galbūt geriausiu visų laikų lenktynininku, kai buvo du titulai su „Benetton“, o vėliau penkeri laukimo metai su „Ferrari“, nes viskas priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir komandos. Tad dabar mano karjera yra budėjimo režime ir labai rimtai ruošiuosi fiziškai bei morališkai.“

„Ferrari“ irgi neigia kalbas apie F. Alonso, tačiau tiems, kas prisimena M. Schumacherio atsiradimą italų ekipoje, turėtų būti aišku, kad visi šie oficialūs pareiškimai kol kas mažai ką reiškia, mat 1995 m. „Ferrari“ irgi oficialiai ir net griežtai neigė bet kokias kalbas apie M. Schumacherį, o po to netikėtai patvirtino apie kontrakto su vokiečiu pasirašymą.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt