Federacijai neužtenka lėšų, norint apdrausti šiuos žaidėjus. „Ši padėtis mane labai neramina, nes jie yra du pagrindiniai rinktinės žaidėjai. Turime būti optimistais ir tikėtis, kad tų pinigų iš kažkur atsiras“,– kalbėjo rinktinės treneris Ramūnas Butautas.

Taip pat neaiški ir Lino Kleizos ateitis. Krepšininkas atstovaus Lietuvai, tačiau neaišku, kada galės prisijungti prie treniruočių stovyklos, nes neturi kontrakto su klubu.

– Treneri, kiek žaidėjų gali prasimušti į pagrindinę rinktinę?

– Padidintą dėmesį skiriame įžaidėjo pozicijose rungtyniaujantiems krepšininkams. Esame suplanavę Palangoje dirbti trimis penketais, todėl mums reikės daugiau žaidėjų, norint sudaryti komandas.

Kiekvienas gerai pasirodęs krepšininkas tikrai turės šansų prasimušti į pagrindinę rinktinę. Kalbėjau su gerb. Vladu Garastu ir jis man leido į rinktinę įtraukti daugiau žaidėjų, todėl kiekvienam žaidėjui durys yra atviros, ir kiekvienas žaidėjas likimą turi savo rankose.

Rinktinėje mažiausiai bus 15 žaidėjų, tačiau jeigu matysime, jog pakliūti į penkioliktuką yra daugiau vertų žaidėjų, mes juos įtrauksime.

– Kokią naudą duos turnyras Kinijoje?

– Ilgą laiką nedirbau su klubine komanda, todėl turėjau pakankamai laiko pasirengti Europos čempionatui. Vertinant tai, jog mūsų komandą paliko pagrindiniai žaidėjai, mes turime koreguoti savo žaidimą, todėl viską gerai apgalvojau ir prigalvojau įvairiausių schemų, žaidimo variantų.

Kinijoje viską stengsimės išbandyti ir atsirinkti, kas labiausiai tiks, bei ką naudosime žaisdami Europos čempionate.

– Kaip vertinate situaciją dėl Rimanto Kaukėno ir Darjušo Lavrinovičiaus draudimo?

– Vyriausybė mums sumažimo biudžetą, todėl turėjome susiveržti diržus ir daug ką pakoreguoti. Federacija kreipėsi dėl draudimo į Vyriausybę, tačiau gavo neigiamą atsakymą ir situacija yra labai nepalanki. Turime būti optimistais ir tikėtis, kad tų pinigų iš kažkur atsiras.

Pinigų paieška vyksta labai intensyviai. Ši padėtis manęs labai neramina, nes jie yra du pagrindiniai rinktinės žaidėjai.

– Iš kitų žaidėjų daugiau negirdėjote jokių atsisakymų?

– Ne, planuojame stovyklą pradėti liepos 20 dieną, todėl visi žaidėjai turi susirinkti būtent tą dieną. Tiesa, padarėme išlygą Marijonui Petravičiui, nes jis turi atlikti medicininį patikrinimą, jog įsigaliotų kontraktas su Milano „Armani Jeans“ klubu.

Taip pat vakar kalbėjau su L. Kleiza, jo situacija yra labai kebli. Jis neturi kontrakto, šiuo metu veda intensyvias derybas su NBA klubais. Tačiau jo primygtinai prašiau, jog iki liepos 20 dienos susitvarkytų visus reikalus.