Vienų įdomiausių dabartinio Lietuvos kino atstovų dokumentinių ir vaidybinių filmų peržiūra Varšuvos šiuolaikinio meno centre prasideda penktadienį vakare ir truks penkias dienas.

A.Stonio ir Š.Barto filmų seansus drauge su Lietuvos ambasada Lenkijoje surengė šio centro kino studija "LAB". Per retrospektyvos atidarymą su lietuvišku kinu žiūrovus supažindins kino kritikė Živilė Pipinytė. Po to bus parodytas pirmasis Š.Barto sukurtas vaidybinis filmas "Trys dienos".

Kaip BNS sakė kino studijos "LAB" programų koordinatorė Ula Sniegowska (Sniegovska), jeigu lenkų kino kritikai ir vyresniosios kartos žiūrovai gerai pamena Vytauto Žalakevičiaus, Raimundo Vabalo, Arūno Žebriūno filmus, o ypač kino juostą "Niekas nenorėjo mirti", tai dabartiniai lietuviško kino kūrėjai Lenkijoje yra praktiškai nežinomi. U.Sniegowska tikisi, kad dar šiais metais Varšuvos šiuolaikinio meno centre bus parodyti kiti geriausi vaidybiniai ir dokumentiniai lietuviški filmai.

Š.Barto ir A.Stonio filmai iš Varšuvos tęs kelionę po Lenkiją. Gegužės pabaigoje jie bus rodomi Krokuvos kino diskusijų klube "Rotunda", o birželio viduryje - Poznanės kultūros centre "Zamek".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją