Organizacijos prezidentas Maxas Mosley visų komandų vadovams bei ekipų sąjungos prezidentui Lucai di Montezemolo išsiuntė laišką, kuriame išdėstė reglamento keitimo sąlygas. Iš kreipimosi aišku, kad vienbalsio pritarimo reikės ir anksčiau FIA ir FOTA sutartam 2009 m. taisyklių išlaikymui kitų metų sezonui.

„Kaip žinote, Tarptautinio sporto kodekso 66-ame straipsnyje teigiama, kad paskelbtos taisyklės negali būti keičiamos negavus visų patvirtintų dalyvių pritarimo. Dėl šios priežasties, 2010 m. reglamentui būtinas jūsų pritarimas ir sutikimas“, - teigiama laiške.

„Todėl prašau jūsų kuo skubiau pradėti susitarimo su FOTA komandomis paieškas ir formalizuoti aukščiau išvardintus principus į tinkamas sutartis bei pasiūlyti visoms ekipoms priimtinų preliminarių FIA taisyklių komplektą“, - rašoma kreipimesi.

„Jei kils kokių nors problemų, aš mielai į tai įtrauksiu FIA senatą, tačiau tikiuosi, kad to neprireiks. Kai susitarimai bus pasiekti ir jais būsite patenkinti, turėsite informuoti FIA, kad taisyklės būtų formaliai pakeistos“, - priduriama jame.

FOTA atstovai ir penkios dabar šiai organizacijai nepriklausančios komandos – šiuo metu lenktyniaujančios „Force India“ ir „Williams“ bei debiutuoti kitąmet ketinančios naujokės „Campos“, „Manor“ ir US F1 – derybas dėl taisyklių planuoja pradėti jau trečiadienį.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.