Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas DELFI teigė, kad minėtų krepšininkų draudimas kainuoja 473 tūkst. Lt.

„Abu žaidėjai anksčiau yra patyrę rimtų traumų, tad jų draudimas kainuoja brangiai“, - sakė M. Balčiūnas.

Trečiadienį LKF atstovai žada apsilankyti Seime bei bandyti gauti lėšų iš valdžios institucijų.

Tuo tarpu R. Butautas vylėsi, kad situaciją pavyks išspręsti.

„Visą rinktinę labai neramina, kad mes neturime draudimo D. Lavrinovičiui ir R. Kaukėnui. Reikės iš kažkur ieškoti lėšų. Vyriausybė lėšų neturi. (...). Tačiau aš vadybiniais reikalais neužsiimu – mano galvos skausmas kaip suburti komandą ir „sulipdyti“ komandinį žaidimą“, antradienį po Lietuvos rinktinės rezervo pralaimėtų pirmųjų draugiškų rungtynių kalbėjo R. Butautas.

„Klausimą dėl draudimo reiktų adresuoti LKF. Šiai dienai nėra pinigų, šiai dienai jie negali atstovauti Lietuvai. Tačiau viltis miršta paskutinė. Žinau, kad lietuviai myli krepšinį. Belieka tikėtis, kad atsiras kokia organizacija, o galbūt Vyriausybė suras pinigų ir sumokės už šių krepšininkų daudimą“, - pridūrė treneris.

Senojo žemyno pirmenybės rugsėjo 7-20 dienomis vyks Lenkijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją