Išvirtas bulves perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Palaukite, kol jos visiškai atauš, vėliau supjaustykite griežinėliais.
Keturioms porcijoms salotų reikia apie 800 g bulvių, šiek tiek daugiau nei 100 ml mėsos sultinio (pagardinkite pipirais ir druska), vieno ar dviejų smulkiai pjaustytų svogūnų.
Supjaustytas bulves apipilkite sultiniu ir palaikykite apie 15 minučių. Sudėkite svogūnus ir pagardinkite užpilu.
Krienų užpilas: vieną šaukštą vyno acto sumaišykite su šaukšteliu garstyčių, šaukšteliu kečupo, 3 šaukštais aliejaus, tiek pat šaukštų krienų ir 4 šaukštais jogurto.
Majonezo užpilas: 100 g jogurto sumaišykite su 50 g majonezo, dviem šaukštais smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį pipirų. Galima pagardinti smulkiai kapotų konservuotų agurkų kubeliais.