TPP atstovas Valdemaras Stančikas penktadienį BNS sakė, kad partija šį sprendimą skųs Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tautos prisikėlimo partija skundė Teisingumo ministerijos nutarimą neregistruoti jos kovo 16 dieną pakeistų įstatų. Teisme TPP advokatas Tadas Kelpšas įrodinėjo, kad Teisingumo ministerijos reikalavimas, jog naujuosius partijos įstatus pasirašytų jos vadovas Arūnas Valinskas, yra formalus.

"TM sprendimas yra formalus ir teisiškai ydingas. Visuotinis partijos narių suvažiavimas įgaliojo pasirašyti tam tikrą asmenį (teisininką Valdemarą Stančiką - BNS)", - ankstesniame teismo posėdyje sakė advokatas.

Kita vertus, jo teigimu, pats A.Valinskas pasirašyti įstatų neatsisako.

Teisingumo ministerija balandžio 21 dieną atsisakė patvirtinti TPP įstatus, nes jų nebuvo pasirašęs partijos lyderis.

Grąžindama įstatus, ministerija buvo pateikusi ir keletą rekomendacijų šiems įstatams tobulinti, su kuriomis partija taip pat nesutiko.

TPP įstatai priimti kovo 16 d. suvažiavime bendru sutarimu. Naujajame dokumente įtvirtinta nauja partijos struktūra. Anksčiau pirmininką ir tarybą teturėjusi TPP, pagal naujus įstatus, išrinko partijos pirmininko pavaduotojus, atsakingąjį sekretorių, prezidiumą, Etikos ir procedūrų, Kontrolės komisijas. Kol įstatai neregistruoti Teisingumo ministerijoje, jie negalioja.

Būtent dėl šių įstatų partijoje buvo kilusi įtampa. Jų nepavyko patvirtinti per vasario pabaigoje rengtą TPP suvažiavimą, teko rengti dar vieną.