Turėtumėte pamatyti vieną iš šešių geometrinių figūrų. Idealu laikomas ovalas. Tokiam veidui korekcija makiažu nereikalinga. Kitas veido formas galima priartinti prie idealo ryškinant tam tikras sritis.

Darant makiažą visos svarbiausios korekcijos atliekamos toniniu kremu, pudra ir skaistalais.

Trikampis veidas

Reese Witherspoon ir Ryanas Philippe
Apatinė dalis nedidelė. Jos kampučiai vienas nuo kito nutolę žymiai mažesniu atstumu nei skruostikauliai. Gan plati, bet ne itin aukšta kakta. Pavyzdys: Reese Witherspoon.

Dieninis makiažas: skaistalus tepame taip, kad spalva intensyviausiai pasiskirstytų ant skruostikaulių kraštų. Patepkite skaistalais kaktos kraštus.

Vakarinis makiažas: patamsiname smilkinius, kaktos kraštus. Tamsiu tonu padengiame skruostikaulių šonus ir paskirstome iki burnos kampučių. Siekiant geriausio rezultato, galima šviesesnio atspalvio nei oda pudra patepti apatinį žandikaulį. Skaistalus tepame kaip dieniniam makiažui.

Kvadratinis veidas

Platus žandikaulis, ryškiai išsiskiriantys jo kraštai, t.y. žandikaulis sudaro kampus su šoninėmis veido linijomis.

Dieninis makiažas: skaistalus tepame po skruostikauliais ir paskirstome nuo ausų į apačią link apatinio žandikaulio kraštų. Šiek tiek skaistalų patepame ir ant kaktos kraštų. Visus šiuos kampus kiek patamsiname, taip vizualiai juos maskuodamos.

Vakarinis makiažas: apatinio žandikaulio kampus padailiname tamsesniu tonu, paskirstome jį po smakru. Patamsiname šonines kaktos dalis. Po skruostikauliais teptelime kūno atspalvio skaistalų.

Stačiakampis veidas

Rumer Willis
Kaip ir kvadratinis, jis išsiskiria pabrėžtais apatinio žandikaulio kraštais. Didokas smakras, aukštoka kakta, kaip Bruce‘o Williso ir Demi Moore dukters Rumer.

Dieninis makiažas: skaistalus tepame po skruostikauliais ir paskirstome iki burnos kraštų, ir ant apatinio žandikaulio kampų. Šiek tiek patepame skaistalais vidurinę ir viršutinę kaktos dalį.

Vakarinis makiažas: patamsiname apatinio žandikaulio kraštus, smakrą, kaktos viršutinę dalį ir vidurį. Taip vizualiai patrumpiname veidą. Skaistalus tepame tik po skruostikauliais. Juos paskirstome link burnos kampučių.

Apvalus veidas

Christina Ricci
Paprastai – putlūs skruostai. Plati kakta, apvalus smakras, kaip Christinos Ricci.

Dieninis makiažas: ant viso veido tepamas toninis kremas, šiek tiek tamsesnis nei odos spalva. Taip vizualiai susiaurinamas veidas. Skaistalai tepami ant smilkinių ir apatinio žandikaulio kraštų. Skaistalai tepami po skruostikauliais lyg vertikaliai.

Vakarinis makiažas: tamsus toninis kremas paskirstomas ant kaktos šonų, skruostų, ant apatinio žandikaulio kampų ir smilkinių. Skaistalai – tik skruostikauliams.

Pailgas (ovalus arba stačiakampis) veidas

Masyvus smakras arba labai aukšta kakta. Kartais būna ir viena, ir kita.

Dieninis makiažas: skaistalus tepame po skruostikauliais horizontaliai. Taip veidas lyg padalijamas, tokiu būdu jį sutrumpinant.

Vakarinis makiažas: norėdamos paslėpti masyvų smakrą tepame ant jo tamsų toninį kremą, tamsiname ir viršutinę aukštos kaktos dalį. Skaistalai – kaip dieniniam makiažui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)