Jis iškovojo naudingiausio NKL žaidėjo titulą ir mielai kitam sezonui liktų Lietuvoje.

Tiesa, amerikietis neslepia ambicijų kitą sezoną išbandyti save aukštesniame lygyje.

„NKL lygis gana neblogas, yra tikrai gerų žaidėjų, tačiau, manau, kad visiems įrodžiau, kad galiu būti naudingas bet kokiai komandai“.

Krepšiniu susidomėjo dešimties metų

Iš Čikagos kilęs 24 metų J. Warrenas teigia, vaikystėje buvęs labai sportiškas – išbandė ir amerikietišką futbolą, ir tinklinį, bet krepšinis jam visada buvo sportas numeris vienas.

Krepšinį pradėjęs žaisti dešimties, Jasonas po penkerių metų sulaukė pirmojo pripažinimo. Abiejuose koledžuose, kuriuose žaidė, jis buvo ne tik komandos lyderis, bet visus ketverius metus jam buvo patikėtos ir komandos kapitono pareigos.

Sunki adaptacija

JAV pirmą kartą palikusiam krepšininkui buvo nelengva priprasti prie kitokio maisto, gyvenimo stiliaus ir vienatvės.

„Į Lietuvą atvykau vienas, iš pradžių buvo be galo sunku, bet pripratau“, – pasakojo lengvojo puolėjo pozicijoje žaidžiantis J. Warrenas.

Krepšininkas pripažįsta, kad Pasvalys, prie didelių pastatų bei daugybės žmonių pripratusiai asmenybei, nėra svajonių miestas.

„Pasvalyje buvo nuobodu, kasdien laisvu laiku tobulinau savo žaidimą, nes tiesiog neturėjau ką veikti. Būčiau labai laimingas, jei galėčiau žaisti didesniame mieste.“

Kaip pavyzdį krepšininkas iš karto pateikė du miestus, kuriuose jam teko viešėti – Panevėžį ir Vilnių.

Puikus sezonas

J. Warrenas buvo ne tik naudingiausias NKL žaidėjas, rinko po 18,7 naudingumo balų, bet pirmavo lygoje ir pagal atliktų dvigubų dublių skaičių (19) ir pagal vidutiniškai per rungtynes atkovotus kamuolius, kurių kas sykį sugriebdavo beveik po dešimt.

Pelnydamas vidutiniškai po 17,3 taškus per rungtynes, buvo ketvirtas lygoje pagal rezultatyvumą.

Pats Jasonas teigia, kad didžiausias jo privalumas yra sugebėjimas gintis prieš bet kurios pozicijos žaidėją, nuo įžaidėjo iki vidurio puolėjo.

Legionierius su malonumu prisimena rungtynes prieš Kauno „Aisčių“ dublerius, kuomet jo komanda sutriuškino jaunuosius varžovus, o jis pats pelnė 37 taškus, atkovojo 20 kamuolių ir surinko 51 naudingumo balą:

Krepšininkas įsitikinęs, kad kartu su „Pieno žvaigždžių“ komanda atkrintamosiose varžybose galėjo pasirodyti žymiai geriau, galbūt net laimėti čempionatą, jei pagrindinis komandos įžaidėjas Bryanas Harrisonas nebūtų susižeidęs.

J. Warrenas nenusimena ir viliasi į Lietuvą grįžti kitais metais bei išbandyti save aukštesniame lygyje – LKL.