Vienas iš jų - tai daugiausia karoliukų apklijuotas margutis. Jis puoštas 2250 karoliukų ir yra 6,33 bei 5,2 cm skersmenų. Pilkų, geltonų ir juodų karoliukų 35 eilėmis vištos kiaušinį Velykoms "išmargino" Vilniaus Senvagės vidurinės mokyklos 9d klasės moksleivė Ieva Banytė.

Šį darbą ji pradėjo prieš Velykas per technologijos pamoką kartu su mokytoja Dalia Žabaite. Karoliukai priklijuoti prie kiaušinio lukšto, prieš tai juos suvėrus ant siūlo. Šiam darbui Ieva sugaišo apie 7 valandas. I. Banytės kūrinys su kitų moksleivių darbais buvo eksponuotas mokykloje surengtoje parodoje.

Kitas rekordas - didžiausias butaforinis margutis, kurį iš popieriaus ir universalių klijų padarė jonavietis Tomas Simniška. Šis margutis yra 3 ir 2,3 m skersmenų. Jis buvo nudažytas guašu panaudojus porolonines kempinėles bei teptukus. Tomui jį marginti padėjo sesuo Lina ir draugas Egidijus Paukštys. Taip buvo pagerintas ankstesnis, dar 1998 m. balandžio 18 d. Kauno prekybos centre "Plaza" renginyje "Atvelykis Plazoje" pasiektas rekordas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją