„Viskas galų gale baigėsi „Formulės-1“ pergale. Nugalėtojais netapo nei viena pusė. Dabar mes turėsime labai stiprią ir tvarią platformą, kurią naudodami galėsime tęsti „Formulę-1“ su geriausiais lenktynininkais, geriausiais bolidais ir geriausiomis trasomis visame pasaulyje“, - pareiškė organizacijos viceprezidentas, „Toyota“ komandos prezidentas Johnas Howettas.

Asociacijos vadovas komercijai, „Renault“ ekipos vadovas Flavio Briatore pažymėjo, kad įsivyravus taikai bus galima daugiau dėmesio skirti „Formulės-1“ įdomumui ir įvaizdžiui gerbėjų akyse gerinimui.

„Pasiekėme tai, ko norėjome – „Formulę-1“ su geriausias lenktynininkais, geriausiomis komandomis. Dabar norime dirbti kurdami geresnį šou, kurdami geresnę pramogą žmonėms“, - kalbėjo italas.

„Turime užtikrinti, kad fanai liktų su mumis, ir turime pasiekti, kad fanams patiktų kovos tarp lenktynininkų. Pastaruosius šešis ar septynis mėnesius buvo daug kalbama apie politiką ir išlaidas, tačiau aš nemanau, kad gerbėjams patinka tokios temos.

Gerbėjams patinka šou, jiems patinka lenktynės, todėl turime vėl imti kalbėti apie sportą. Mes esame patenkinti, kad pasiekėme tokią situaciją, patenkinti, kad galėsime dirbti ta linkme“, - sakė jis.

Apie tolimesnius planus tobulinti sportą ir daryti jį patrauklesnį žiūrovams užsiminė ir „Red Bull“ ekipos vadovas Christianas Horneris.

„Sėdėdamas čia turiu rūpintis ne tik gerbėjais, bet ir darbuotojais. Manau, kad tai, kas įvyko per pastarąsias 24 valandas, kokie sprendimai buvo rasti, yra labai teigiami dalykai „Formulei-1“, - teigė britas.

„Dabar galime savo dėmesį nukreipti į gerbėjus, kurdami geresnį šou, kurdami dar geresnį sportą. Manau, kad „Formulės-1“ čempionatas šiemet trasoje buvo stiprus čempionatas. Belieka tikėtis, kad dabar galėsime sugrąžinti savo dėmesį į trasą ir svarbiausią dalyką – lenktynes. Tai puiki dienai „Formulei-1“, - pažymėjo jis.

Mario Theissenas, vadovaujantis „BMW Sauber“ komandai, pastebėjo, kad pasiektas susitarimas bus puikus pagrindas pasirašyti naują kontraktą su komercijos teises valdančia CVC grupe bei Bernie Ecclestone'u.

„Manau, kad tai labai labai stiprūs metai visoms komandoms, bendradarbiavimo prasme. Jaučiuosi išskirtinis, kad galėjau dalyvauti šiame procese. Vakar, mano požiūriu, pasiekėme proveržio situaciją ta prasme, kad dabar turime aiškų sporto ateities vaizdą“, - aiškino vokietis.

„Tai fantastiška diena sportui, gerbėjams ir, be jokių abejonių, mums, komandoms, taip pat. Turime aiškų serijos formato ateities vaizdą ir manau, kad tai labai stiprus pagrindas dabar susitarti ir dėl komercinės pusės. Jos imsimės artimiausiais mėnesiais“, - pridūrė jis.

Komandos nori nepriklausomo FIA vadovo

J. Howetto teigimu, ekipos norėtų, kad naujuoju FIA prezidentu būtų išrinktas nepriklausomas ir jokių sąsajų su dabartiniais lenktynių dalyviais neturintis kandidatas.

Manoma, kad taip buvo pabandyta užkirsti kelią kalboms apie tai, kad Maxą Mosley įtakingame poste gali pakeisti buvęs „Ferrari“ vadovas Jeanas Todt'as arba šiemet iš „McLaren“ boso pareigų pasitraukęs Ronas Dennisas.

„Komandų požiūriu, norėtume pamatyti ką nors, kas iš tiesų yra nepriklausomas. Galbūt nepriklausomas nuo visų iš mūsų tiek dabar, tiek istoriškai“, - pažymėjo J. Howettas.

Tiesa, „Toyota“ komandos prezidentas patikino, kad „Formulės-1“ komandos nesikiš į FIA vadovo rinkimus, o ką savo vadovu išsirinks ši organizacija tėra tik jos pačios vidaus reikalas.

„Federacija yra nepriklausoma organizacija, turinti savo konstituciją, ir jų reikalas, ką jie išsirinks savo prezidento įpėdiniu ateityje“, - pridūrė jis.

„Ferrari“ prezidentas Luca di Montezemolo ir F. Briatore išsakė padėkas šių metų pabaigoje pasitrauksiančiam M. Mosley.

„Po tiek daug metų trukusiu M. Mosley prezidentavimo, norėtume jam palinkėti sėkmės pensijoje. Kartais mes užimame skirtingas pozicijas, kartais esame skirtingų nuomonių, tačiau vakar nugalėjo sveikas protas“, - pažymėjo F. Briatore.

„Po mėnesius trukusios konfrontacijos taip pat norėtume padėkoti FIA prezidentui už jo sprendimą pasitraukti spalį bei jo atliktą darbą. Ypač už pasiekimus saugumo srityje, nes tai buvo ir vis dar tebėra didelis „Formulės-1“ prioritetas. Saugumo srityje „Formulėje-1“ buvo pasiekta milžiniška pažanga“, - paantrino L. di Montezemolo.

69 m. amžiaus M. Mosley FIA prezidentu buvo išrinktas 1993 m. Britas šiame poste tuo metu pakeitė prancūzą Jeaną-Marie Balestre'ą, vadovavusį nuo 1985 m.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.