Tiesa, ne visi sportininkai pirmajam etapui spėjo parengti techniką, tad galima tikėtis, jos kituose etapuose dalyvių bus dar daugiau. Be to, gausesnės turėtų būti ir Lietuvos sportininkų pajėgos.

2002 metų Baltijos šalių čempionu "Formula Baltic" klasėje tapęs Ramūnas Čapkauskas pateisino favorito vardą. Prieš sezoną lietuvis kalbėjo, jog pagrindinis jo tikslas - pakartoti pernykštę sėkmę, nes pastaraisiais metais nė vienam lenktynininkui nepavyko du sezonus iš eilės laimėti Baltijos šalių čempionatą.

R.Čapkauskas kvalifikaciniuose važiavimuose pasieką antrąjį rezultatą (greitesnis buvo Erko Vallbaumas), tačiau pirmajame finale sugebėjo jau pirmuosiuose ratuose tapti lyderiu ir neužleido šios pozicijos iki pat finišo.

Nestigo intrigos ir antrame finale, tačiau R.Čapkausko pozicijos buvo tvirtos - jis tapo nugalėtoju Baltijos šalių, ir Lietuvos, ir Latvijos čempionato įskaitoje. Antras tarp lietuvių buvo Aivaras Pyragius ("Toveros sportas-Nicorette"), kuriam dėl techninių problemų nepavyko baigti antrojo finalo, trečiąją vietą užėmė Egidijus Gutaravičius ("Itokos" lenktynių komanda).

Kad lietuviams šiame sezone teks rimtai kovoti su kaimyninių šalių atstovais, liudija latvių ir estų rezultatai: net važiuodami "Estonia" markės "formulėmis" jie sugeba pasiekti itin aukštų rezultatų. Be to, Bikerniekuose startavo ryškiai geltona "Reynard" "formulė", kurią ankstesniais metais vairavo Elonas Aleksandravičius. Pastarasis lenktynininkas persėdo į "Honda Integra" automobilį, kuris anksčiau priklausė Sauliui Beržiui. Tai bene įdomiausia naujiena tarp Lietuvos sportininkų, nes likusieji lenktynininkai Bikerniekuose startavo sau įprastose klasėse su jau anksčiau matyta technika. Tačiau sprendžiant iš tikrai gausaus sportininkų būrio žiūrovų gretose, galima spėti, jog kelionė į Latviją buvo ir savotiškos žvalgytuvės - kuo važiuoja varžovai, kad su jais būtų galima konkuruoti.

Ant garbės pakylos aukščiausio laiptelio lietuviai užkopė ir "Super 1600" klasės (ji panaši į lietuvišką "Super2") įskaitoje. Nesėkmingai pirmasis sezono startas susiklostė praėjusių metų nugalėtojui Audriui Makarskui, kuriam koją pakišo ir falštstartas, nustūmęs jį į ketvirtąją vietą. O greičiausias Bikerniekuose buvo Robertas Kupčikas, pralenkęs Andrių Firantą ir varžybų debiutantą Marių Milevskį.

Latviai ir estai jėgas sukoncentravo į galingesnė dviejų litrų klasių, tad "Super 1600" galime tikėtis aukštų vietų.

Tuo tarpu kovoti B2000 (atitinkančioje mūsų "Super 1") klasėje bus žymiai sunkiau. Gerokai techniką patobulinę latviai ir estai kol kas lenkia Egidijų Dapšą ("Igol Racing Team"), kuris ir šiemet turėtų išlikti Lietuvos pirmenybių lyderiu. Itin greiti ir galingi yra nauji arba gerokai patobulinti "Opel Astra" bei "Honda Civic" arba "Integra" automobiliai Bikerniekuose lenkė lietuvį. Pirmame finale E.Dapšas užėmė trečiąją vietą. Antrojo važiavimo finišo jam nepavyko pasiekti - devintajame rate sugedo variklis.

"Manau, kad mūsų klasėje bus garbė patekti į pirmąjį penketuką, nes lyderiai tikrai daug investavo į techniką ir su jais varžytis bus labai sunku",- kalbėjo E.Dapšas.

Pirmosios sezono lenktynės ne visiems buvo sėkmingos. Galingas A.Jurševskio "Opel Astra" variklis užminė keistų mįslių latvio mechanikams, turėjo problemų ir praėjusio sezono nugalėtojas A.Ohtla, kuris pirmame finale turėjo užsukti į boksus.

B2000 klasės pirmojo sezono etapo nugalėtoju tapo latvis G.Krūzmanis, antras buvo A.Ohtla, trečias liko M.Merisaaras .

Iš dviejų lietuvių šiose varžybose geriau sekėsi E.Aleksandravičiui, o E.Dapšas liko antras.

Greičiausi Bikerniekuose buvo laisvos klasės lenktynininkai. Publikos numylėtiniu tapo esto T.Soomero vairuojamas BMW su 3,2 litro varikliu, laimėjęs abu gausius B2000, "Super 1600" ir laisvos klasės važiavimus. Galima laukti, kad antrame Baltijos šalių čempionato etape Kačerginės "Nemuno žiede" gegužės 24-25 dienomis su estais jėgas išbandys senokai tai padaryti žadantys Marius Budrikis su "Chrysler Stratus" ir Eugenijus Tumalevičius su "Opel Astra". Jiems teks varžytis su egzotiškai atrodančiu P.Rebane vairuojamu "VW New Beetle" (jis buvo antras) ir trečiąją vietą Bikerniekuose užėmusiu R.Dūdos BMW.

Kiek mažesnius greičius Latvijos sostinėje demonstravo "VW Golf" ir "Toyota Yaris" automobiliai. Tarp pirmuosius vairuojančių sportininkų lietuvių nebuvo, o pirmąją vietą užėmė E.Lehiste, antras buvo A.Vaheris, trečias - G.Melbiksis. "Yaris Cup" naujokas R.Kupčikas sugebėjo užimti antrąją vietą, praleidęs į priekį suomį I.Ullako, o tokiose varžybose debiutavęs Darius Baltramiejūnas liko ketvirtas.

Į etapą "Nemuno žiede" turėtų susirinkti žymiai gausesnis Lietuvos lenktynininkų būrys, o tiems, kas negalės stebėti lenktynių trasoje, malonią staigmeną ruošia "Promosportas" ir TV3 televizija - lenktynių vakarą bus transliuojamas išsamus reportažas apie Baltijos šalių čempionato antrąjį etapą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją