„Kelionė tikrai varginanti. Iš Vilniaus skrendame į Frankfurtą, Vokietijos oro uoste 2 valandas lauksime kito lėktuvo į Bankoką.

Į Tailandą skrisime dar 11 valandų. Šios šalies sostinėje praleisime 5 valandas ir tada mūsų laukia dar 10 valandų trukmės skrydis į Sidnėjų, Australijoje“, - sudėtingą maršrutą prieš kelionę surengtoje spaudos konferencijoje dėstė Lietuvos komandos vadovas ir rėmėjas Aurimas Patašius. – Sidnėjuje būsime dvi valandas ir tada skrisime į Velingtoną. Ore iš viso išbūsime 27 valandas ir patirsime 10 valandų laiko skirtumą“.

Velingtone Lietuvos ekipa turėtų būti ankstų penktadienio rytą.

„Velingtone bus surengta aklimatizacijos stovykla. Ten sužaisime dvejas draugiškas rungtynes su Egiptu ir čempionato šeimininke Naujosios Zelandijos rinktine. Po to perskrisime į varžybų vietą – Ouklendą.

Pirmos dienos krepšininkams tikrai bus nelengvos. Be aklimatizacijos bus sunku lakstyti po aikštę ir pataikyti“, - apie laukiančius sunkumus aiškino A. Patašius.

V.Masalskis: nevažiuojame poilsiauti ir apžiūrėti N.Zelandijos

„Važiuojame ne poilsiauti, o atsakingai dalyvauti pasaulio čempionate. Turiu nuoskaudų, kad nepavyko surinkti visų norimų žaidėjų. Komplektacija ne tokia, kokios norėjau. Dabar daug Europos čempionatų, todėl kitose Lietuvos rinktinėse yra žaidėjų, kurie turėjo būti mūsų sudėtyje“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris V. Masalskis. – Važiuojame siekti pergalių, o ne apžiūrėti Naujosios Zelandijos“.

Treneris šios rinktinės sudėtyje norėjo matyti Augustą Pečiukevičių, Mantą Kadzevičių, Joną Valančiūną ir Giedrių Staniulį.

Tikslai bus vykdomi – žingsnis po žingsnio

„Iš senosios mūsų komandos liko tik keturi žaidėjai. Lietuvos krepšinio federacija mums iškėlė uždavinį užimti 1-6 vietas, bet toks tikslas buvo keliamas iki komplektacijos pradžios. Pirminis mūsų planas – patekti į čempionato atkrintamąsias varžybas“, - pabrėžė V. Masalskis.

Rintinės trenerių štabas sau ir komandai yra iškėlęs 4 pakopų tikslą.

„Pirma, iš grupės patekti į kitą etapą. Antra, kitame etape pakliūti tarp 4 pajėgiausių komandų. Trečia, įveikti sunkų ketvirtfinalio barjerą ir ketvirta, kovoti pusfinalyje, o jei pavyks, ir finale. Jei eisime teisingu keliu mums padės ir Fortūna“, - tikino rinktinės strategas.

Rinktinė turi ir minusų, ir pliusų

Treneris V. Masalskis savo vadovaujamoje komandoje pastebi ir minusus, ir pliusus.

„Minusas tai, kad krepšininkai laikė abitūros egzaminus ir negalėjo rengtis tik čempionatui. Blogai, kad dėl finansinės krizės per vėlai organizavome stovyklas, negerai, kad nepavyko norima komplektacija. Kontroliniuose turnyruose pastebėjome problemą su įžaidėjais, ypač, kai varžovai mus aktyviai dengdavo. Neturime greitų ir techniškų įžaidėjų, kaip A. Pečiukevičius“, - nerimavo V. Masalskis.

Treneris stipriąją rinktinės puse įvardino jos aukštaūgius ir snaiperius.

„Donatas Motiejūnas jau žinomas visame pasaulyje, prieš jį priešininkai dvigubina ar trigubina gynybą. Tautvydas Šležas stiprus savo pozicijoje. Mums būtų pravertęs dar vienas „centras“, bet neradome lygiaverčio kandidato. Maloniai stebina Adomas Drungilas, o Dovydas Redikas iš dalies pakeitė M. Kadzevičių.

Jei rungtynėse tinkamai bendradarbiaus mūsų dideli ir maži – atsivers keliai prie varžovų krepšio. Turime žmonių, kurie gali žaisti toliau nuo krepšio ir stabiliai pataikyti iš toli. Labai svarbios bus pirmosios rungtynės su Puerto Riku“, - padėtį dėstė V. Masalskis.

D.Motiejūnas: važiuoju į čempionatą pasiruošęs

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių D. Motiejūnas tikino esąs pasirengęs planetos pirmenybėms.

„Rinktinei tokiose aukščiausio lygio varžybose keliami maksimalūs reikalavimai. Užimti tas 1-6 vietas tikrai bus labai sunku. Ankstesniuose turnyruose mūsų komandos sudėtyje buvo daugiau patyrusių krepšininkų, dalyvavusių rimtuose čempionatuose. Aš asmeniškai važiuoju pasiruošęs ir nusiteikęs tik laimėti“, - kalbėjo krepšininkas.

D. Motiejūno visiškai netrikdo pastarojo meto prieštaringa informacija žiniasklaidoje apie jo būsimą klubą kitą sezoną.

„Po sezono pabaigos užsidariau Kauno „Aisčių“ klubo salėje ir dirbau individualiai su treneriu. Spaudos neskaičiau, gandais nesidomėjau. Man neįdomu, kas ir ką rašo. Niekas nežino ir aš pats nežinau, kur žaisiu kitą sezoną. Viskas, kas rašoma yra muilo burbulas“,- spekuliacijas apie pasirašytas ar atmestas sutartis paneigė pats D. Motiejūnas.

D.Redikas: pasaulio čempionatas, ne moksleivių lyga

Pasak trenerio V. Masalskio, Lietuvos rintinės vienu lyderiu tampa Dovydas Redikas. Pats jaunasis krepšininkas sako nemėgstąs pralaimėti.

„Pasaulio čempionatas tai ne moksleivių varžybos, ne Nacionalinė lyga ar Europos pirmenybės. Tai aukščiausio rango turnyras. Jam atskirai rengėmės fiziškai ir psichologiškai, daug dirbome per treniruotėse. Nemėgstu pralaimėti, todėl atiduosiu visas jėgas mūsų pergalėms“, - žadėjo D. Redikas.

Lietuvos rinktinė žais A grupėje drauge su Puerto Riko, Angolos ir Graikijos komandomis. Į antrąjį etapą pateks trys geriausios ekipos.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Eimantas Bendžius (1990 metų gimimo, 189 cm ūgio), Gediminas Bertašius (1990, 196 cm), Vytenis Čižauskas (1992, 189 cm), Adomas Drungilas (1990, 203), Rokas Jukonis (1990, 193 cm), Donatas Motiejūnas (1990, 214 cm), Gediminas Orelikas (1990, 200 cm), Tadas Padegimas (1990, 201 cm), Dovydas Redikas (1992, 192 cm), Matas Sapiega (1990; 179 cm), Rokas Šimkevičius (1990, 196 cm), Tautvydas Šležas (1990, 207 cm).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją