Filmo režisierių Hayao Miyazaki sukurti šį filmą įkvėpė dešimtmetė draugų duktė.

Filme “Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje” skambanti daina “Always With Me” yra daina iš dar vieno režisieriaus Hayao Miyazaki anime, kurio režisierius taip ir nebaigė kurti.

Scena, kurioje prausiamas ir valomas upių dievas, yra glaudžiai susijusi su filmo režisieriaus gyvenimu: daugelį metų jis savanoriškai dalyvavo Japonijos upių valymo veikloje ir pats iš upės ištraukė seną surūdijusį dviratį.

Dėmė ant pagrindinės filmo “Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje” herojės Šihiros veido, pirmas keturiasdešimt filmo minučių keičia ne tik formą ir vietą, bet kartais ir visai išnyksta.

Šihiros tėvas prie paslaptingo tunelio - vartų į Dvasių pasaulį, vos spėja sustabdyti automobilį, kad šis nesirėžtų į akmeninę skulptūrą. Filmo pabaigoje, kai visi išeina iš Dvasių pasaulio, automobilis stovi beveik už dešimties metrų nuo akmeninės statulos.

Pradžioje vieno iš filmo “Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje” herojaus Kamadžio darbo vietoje ant sienos kaba kalendorius. Vienoje iš filmo vietų matosi, kaip jis staiga per sekundę dingsta nuo sienos.