Lietuviškų prekių dienos prasideda iš karto po Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero šventės ir tęsis iki Šv. Juozapo, darbo žmonių globėjo ir užtarėjo dienos.

"Mes norime, kad IKI pirkėjas turėtų galimybę ne tik rinktis iš lietuviškų produktų, bet rinktis iš kokybiškų lietuviškų produktų. Tuo pačiu mes remiame Lietuvos gamintojus", - teigė IKI rinkodaros skyriaus vadybininkas Gediminas Poška.

Kazimierinės švenčiamos kovo 4 d. Tačiau Lietuvoje globėjo Šv. Kazimiero diena siejama su tradicine amatų muge - Kaziuko muge, kuri paprastai vyksta pirmąjį kovo savaitgalį.

Juozapinės švenčiamos kovo 19 d. Senovėje ši diena buvo vadinama Pempės švente ir laikoma gėlių ir merginų švente. Jos metu Aukštaitijoje merginos tvarkydavo gėlių darželius, išgrėbstydavo pernykščius stagarus, supurendavo žemę, Raseinių krašte jau sėdavo rūtas, Šiaurinėje Lietuvos dalyje pradėdavo sodinti daigus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją