Harrisonas Fordas, pavyzdžiui, iki šiol neturi mobiliojo ir laiko internetą blogiu, o Bruce‘as Willisas nežino, kaip įsijungti nešiojamąjį kompiuterį.

Pats beviltiškiausias Holivudo technofobas yra, be jokios abejonės, H. Fordas. Indiana Džonsas ragina žmones atsisakyti mobiliųjų telefonų ir elektroninio pašto, o vietoje to bendrauti gyvai. Pats aktorius principingai atsisakė šiuolaikinių bendravimo ICQ ar forumuose formų ir iki šiol nė karto gyvenime nesinaudojo mobiliuoju telefonu.

Kaip prisipažįsta legendinis aktorius, jis baiminasi prarasti ryšį su savo artimaisiais ir nesirengia „pakeisti gyvo ir šilto bendravimo su šeima ir draugais surogatu“.

Harrisonas Fordas
„Esu įsitikinęs, kad jei mes iki šiol rašytume laiškus ranka, mūsų santykiai su giminaičiais ir draugais būtų kur kas artimesni, - tikina Fordas. - Aš pats retai naudojuosi šiuolaikinėmis priemonėmis ir dėl to esu labai laimingas.“

Psichologai tokią aktoriaus poziciją aiškina kitaip: medicinos pažibos įsitikinę, kad aktorius kenčia nuo technofobijos.

Technofobija (gr. techne – meistriškumas, phobos – baimė) – šiuolaikinės visuomenės baimė, technikos (ypač elektroninės) baimė. Baiminimasis, kad žmogus taps mašinos priedu; technika suvokiama kaip grėsmė egzistavimui.

Tuo tarpu žymusis kiborgas „terminatorius“, Kalifornijos valstijos gubernatorius Arnoldas Schvartzeneggeris nesutarė su technika nuo pat vaikystės, tačiau jam teko išmokti dirbti kompiuteriu ir kitomis ryšio priemonėmis, kai tapo politiku. Dabar jis puikiai nusimano apie techniką ir naujus prietaisus.

Dauguma žmonių galvoja, kad tik pagyvenę aktoriai nemoka naudotis kompiuteriu, nes jų jaunystės laikais tai buvo nepasiekiama. Pasirodo, yra ne visai taip. Kai kurios jaunos kino žvaigždės taip pat nekenčia šiuolaikinių technologijų.

Keira Knightley
Pavyzdžiui, „Karibų jūros piratų“ žvaigždė Keira Knightley prisipažino, kad nemėgsta pokalbių telefonu. Aktorė principingai ignoruoja mobilųjį, tuo į neviltį varydama savo mamą. Kaip pati prisipažįsta, jos motina gali dienomis kabėti ant ragelio, galbūt dėl to žvaigždė jaučia tokią stiprią antipatiją telefoniniam bendravimui.

„Nuolat praleidžiu skambučius, - prisipažįsta aktorė. - Net nežiūriu, kas man skambino. Man telefonas – tai nesibaigiantis košmaras, nes mano mama nuolat plepa telefonu“.

Kartą „Piratų“ filmavime Bahamuose aktorė savo mobilųjį švystelėjo į jūrą, kad ją paliktų ramybėje, rašo britų šaltinis FemaleFirst.co.uk.

„Karibų jūros piratų“ partneris Orlando Bloomas taip pat nemėgsta internetinio bendravimo. Didžiausias Britanijos romantikas prisipažįsta, kad mėgsta rašyti ranka: raštelius, meilės laiškus, atvirukus, ir niekad nepasveikintų draugo virtualiu atviruku.

Bruce‘as Willisas
„Kietas riešutėlis“ Bruce‘as Willisas kartą prisipažino, kad iki šiol nežino, kaip įsijungia kompiuteris, ir kad jo dukterys dėl to iš jo juokiasi. Aktorius, kuris koviniame filme „Kietas riešutėlis: gyvenk laisvas arba mirk“ susidorojo su gauja kiberteroristų, gyvenime paniškai bijo naujų prietaisų, rašo BANG Showbiz.

„Sąžiningai prisipažįstu, kad ne iš pirmo bandymo atspėju, kokį mygtuką paspausti, kad įsijungčiau kompiuterį, - juokiasi jis. – Na, dar žinau, kur dėti kompaktą. Kituose reikaluose man padeda mano kompiuterių genijai“.

Genijais Bruce‘as vadina savo dukteris, kurių susilaukė su Demi Moore – Rumer, Skaut ir Tatulą. Tačiau žvaigždė prisipažino, kad internetas kartą jam sukėlė širdies priepuolį. 54-ių metų aktorius kartą kažko ieškojo internete ir netyčia pamatė savo vyriausios dukters Rumer nuotrauką. Joje mergaitė buvo visiškai nuoga, o fotografijos kabėjo kažkokioje porno svetainėje.

Ashtonas Kutcheris ir Demi Moore
Willisas iškart paskambino savo buvusiai žmonai Demi Moore. Bruce paprašė dukros pasiaiškinti, o kai Rumer pareiškė: „Nori padaryti karjerą – mokėk nusirengti. Taip pradėjo mano mama“, tėtis susigriebė už širdies, ir jį išvežė greitoji.

Po šio atvejo aktorius paprašė jaunojo Demi vyro Ashtono Kutcherio, kuris moka puikiai naudotis internetu, prižiūrėti dukterų blogus ir sekti, kad daugiau nė viena jų nesumanytų reklamuotis nuoga internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją