Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį panaikino VVKT viršininkės pavaduotojui R. J. Jankūnui skirtą tarnybinę nuobaudą – pastabą, nes ji nebuvo suderinta su VVKT darbuotojų profesine sąjunga. Teismas konstatavo, kad nesuderinus nuobaudos skyrimo su profsąjungomis ji negali būti laikoma teisėta.

Nuobaudos R. J. Jankūnas sulaukė po to, kai šių metų sausio 27-ąją jis pavaduodamas į komandiruotę išvykusį laikinąjį VVKT viršininką Mindaugą Būtą pasirašė įsakymą, kuriuo pakeitė tarnybos struktūrą. R.J. Jankūno raštu buvo įsteigta nauja vyriausiojo specialisto (atstovo spaudai) pareigybė ir tą pačią dieną į šias pareigas buvo priimta buvusi parlamentarė R. Visockytė.

Be to, R. J. Jankūnas nurodė, koks atlyginimas jai turi būti mokamas bei šiai paskyrė didžiausią, koks įmanomas pagal įstatymą, priedą.

Kaip paaiškėjo teisme, tai jau buvo antrasis kartas, kai R. J. Jankūnas VVKT bandė įsteigti atstovės spaudai pareigybę. Dar praėjusių metų spalį, besibaigiant Seimo kadencijai, R. J. Jankūnas taip pat laikinojo viršininko komandiruotės metu buvo pasirašęs įsakymą, kuriuo įsteigė naują pareigybę bei kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą dėl viešo konkurso paskelbimo eiti šias pareigas.

Tačiau iš komandiruotės grįžęs laikinasis VVKT vadovas M. Būta savo pavaldinio įsakymus atšaukė, motyvuodamas, kad atstovą spaudai turėtų priimti ne laikinasis vadovas.

M. Būta šiuo metu VVKT vadovo pareigas eina laikinai, nes nuo pareigų yra nušalinta vadovė Aurelija Kulčickienė-Gutienė. Jos baudžiamoji byla šiuo metu yra nagrinėjama Vilniaus miesto trečiajame apylinkės teisme.

R. J. Jankūnas anksčiau buvo atleistas iš VVKT viršininkės pavaduotojo pareigų, nes užpraėjusių metų liepos 19-ąją VVKT sudaryta Tarnybinių nusižengimų tyrimo komisija nustatė, kad jis netinkamai vykdė pareiga. Laikinai pavaduodamas atostogų išėjusią tarnybos viršininkę pasirašė raštą Europos Komisijai, kuriame nurodė, jog panaikinamas rinkodaros teisės pažymėjimo galiojimas biotechnologiniam vaistiniam preparatui „Grasalva".

Teismai R. J. Jankūną grąžino į darbą, be to, jam nurodė sumokėti 5 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.