"Taip, tai Leonardo,- paklaustas, kas treniruos Milano ekipą, atsakė Galliani. - Jis bus pristatytas per rytoj vidudienį vyksiančią spaudos konferenciją."

2003 metais profesionalaus futbolininko karjerą baigęs brazilas debiutuos vyriausiojo trenerio pareigose.

Pakabinęs bucus ant vinies 39 metų specialistas kurį laiką dirbo ekspertu BBC televizijoje, o taip pat buvo "Milan" ekipos skautas bei agentas Brazilijoje.

Kalbama, kad būtent Leonardo pastangų dėka Milano komanda įsigijo vieną geriausių planetos saugų brazilą Kaka bei kitą perspektyvų naujojo trenerio tautietį Alexandre'ą Pato.

Pastaruoju metu jis buvo "Milan" sporto direktorius, o vasarą planuoja baigti UEFA A lygio trenerių kursus.

Jam yra tekę vilkėti ekipos marškinėlius ir aikštėje - jis 'Rossoneri' garbę gynė 1997-2001 bei 2002-2003 metais.

Tuo tarpu neslepiama, jog iš posto pasitraukęs C. Ancelotti yra pagrindinis kandidatas treniruoti Londono "Chelsea", tačiau strategas vis dar tikina, kad dėl darbo Didžiosios Britanijos komandoje kol kas nėra galutinai sutarta.

"Laikas, kurį praleidau čia, buvo nuostabus, bet šiandien atėjo laikas viską užbaigti,- sakė Ancelotti. - Dėkoju visiems futbolininkams, klubo vadovams ir žmonėms, kurie su manimi dirbo.

"Manau, taip bus geriausia abiems pusėms, nes išliks tarpusavio pagarba."

Paklaustas apie ateitį, specialistas nebuvo konkretus: "Nieko oficialiai negaliu patvirtinti, kadangi nesu sutaręs su jokiu klubu. Tikiuosi, viskas paaiškės greitai, tačiau nebūtinai pasirinksiu Londoną."

"Milan" sekmadienį 2-0 įveikė "Fiorentina" bei užėmė trečią vietą čempionate, kuri garantuoja vietą kito sezono Čempionų lygos grupių etape.

Ancelotti į Milaną atvyko 2001 metais iš Turino "Juventus" ir per šį laikotarpį kartą tapo Italijos čempionu (2004 m.), laimėjo Italijos taurę (2003 m.) bei dukart triumfavo Čempionų lygoje (2003 bei 2007 m.).

Prieš tai jam yra tekę treniruoti "Reggiana" bei "Parma" ekipas.