„D. Borovnjaką stebėjome dar tada, kai jis atstovavo Belgrado „Partizan“ komandai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas. – Šis sezonas jam buvo ypatingai sėkmingas, ypač sezono pabaigoje atsiskleidė ir įrodė, kad gali žaisti „Lietuvos ryte“. Tai yra labai įvairiapusiškas žaidėjas.“

23 metų 208 cm ūgio sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis D. Borovnjakas praėjusį sezoną atstovavo Novi Sado „Vojvodina Srbijagas“ komandai. Adrijos lygos pirmenybėse per vidutiniškai 27 minutes pelnydavo po 12,2 taško, atkovodavo po 6,8 kamuolio, dvitaškius jis mesdavo 57 proc. taiklumu (100/176), tritaškius – 26 proc. taiklumu (14/53).

„Lietuvos ryto“ vadovas teigė, kad šiuo metu derybos vyksta su dar dviem legionieriais – įžaidėju bei vidurio puolėju. Jie pakeistų Chucką Eidsoną ir Marijoną Petravičių.

„Petravičiaus kaina mums tapo neįkandama“, – J. Vainauskas pirmąkart patvirtino, kad nesitiki komandoje išlaikyti vidurio puolėjo.

Trečiadienį į JAV išskridęs Ch. Eidsonas taip pat nebegrįš į Vilnių – jis yra arti susitarimo su Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

Anot J. Vainausko, anksčiau manyta, kad klubas išsivers su trimis legionieriais, tačiau dabar aišku, kad užsieniečių bus keturi. Sostinės klubo vadovas paneigė žiniasklaidoje nuskambėjusius gandus apie domėjimąsi Vule Avdalovičiumi.

„Jis nebeatitinka „Lietuvos ryto“ lygio. Šiuo žaidėju domėjomės prieš 3-4 metus“, – sakė J. Vainauskas.

D. Borovnjakas po krepšiu prisijungs prie Milko Bjelicos ir Donato Zavacko. Šie krepšininkai turi sutartis su Vilniaus ekipa kitam sezonui.