Įgyvendinus numatytas priemones, koncernui pavyko tris kartus sumažinti gamtos teršimą, o antrinėje bendrovėje "Stavrolen" gamtos teršimas nutrauktas visiškai. "LUKoil" taip pat atliko ekologinius tyrimus Kaspijos jūroje, kurie yra skirti papildomų priemonių "nuliniam teršalų išmetimui" realizuoti.

Praėjusiais metais pagal Komijos respublikos, "LUKoil" ir "KomiTEK" pasirašytą sutartį buvo pradėti užterštų teritorijų reabilitavimo darbai. 2000-2005 m. darbų plane numatyta, be kita ko, rekultivuoti per 700 hektarų užterštos teritorijos ir perdirbti daugiau kaip 200 tūkst. tonų teršalų. Pernai Komijoje rekultivuota 131 hektaras žemės. Ekologinės programos įgyvendinamos ir naujai eksploatuojamuose telkiniuose, pavyzdžiui, Timano-Pečioros provincijoje.

"LUKoil" koncernas praėjusiais metais tapo pirmąja Rusijos naftos kompanija, kurioje buvo atliktas ekologinis aplinkos apsaugos valdymo auditas. Tarptautinė konsultacinė kompanija "Bureau Veritas" pripažino, jog kompanija atitinka tarptautinius standartus ISO 14001 (gamtos aplinkos apsauga) ir OHGAS 18001 (pramoninis saugumas ir darbo apsauga).

Be to, praėjusiais metais "LUKoil" buvo pripažintas nugalėtoju šalies Vyriausybės, Prekybos ir pramonės rūmų bei Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos remiamame konkurse "Geriausios Rusijos kompanijos - 2000" ir nominuotas kategorijoje "Už efektyvią ekologinę politiką".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją