Tuo pat metu šalia esančioje Rūdininkų aikštėje sklido armonikos garsai, Kauno technologijos universiteto šokėjų grupė demonstravo kūrinius iš odos, o meniški žmonės būrėsi į kūrybines dirbtuves.

Prie senovinės odos apdirbimo mašinos savo miklumą galėjo išbandyti kiekvienas, turintis kūrybinių ambicijų ir norintis sau susikurti originalų odinį dirbinį.

Be senojo odos amato paslapčių, lankytojai buvo supažindinti su naujomis odinių aksesuarų mados kryptimis.

Dizainerės kolekciją pristatė lyriškai: pavasaris, gamta pasipuošia sodria žaluma ir svaigiu žiedų aromatu. Pražysta ne tik gėlės – pilkas miesto peizažas atgyja nuo spalvingų odinių aksesuarų.

Kaip ir besikeičiantys žiedai, taip ir rankinės bei papuošalai – kaskart vis kitokių formų ir spalvų. Nuo architektūriškai aiškių formų bei ramaus kolorito iki minkštų, tačiau akį rėžiančių derinių.

Pristatydama savo papuošalus, I.Serapininienės draugė ir kolegė A. Mačiulienė buvo kukli: "Jei ne Irena, galbūt šiuo (krizės) metu nebūčiau pasiryžusi pristatyti kolekciją... Esu odininkė-dizainerė, ne juvelyrė, todėl mano papuošalai labai kuklūs, bet kaip tik tinkami piknikui".

I.Serapinienės rankinių kolekcijoje dominavo dramblio kaulo, mėlynai pilka ir skaisčiai raudona.

Pilka spalva dvelkia santūria elegancija ir leidžia improvizuoti detalėmis (klostėmis, mazgeliais), ji nevaržo ir individualaus stiliaus pasirinkimo. O raudona, energetiškai stipri spalva, signalizuoja it šviesoforas - kartais ragina sustoti ir apsidairyti aplink, o kartais drąsina nebijoti žengti pirmyn.

Po kolekcijos pristatymo svečiai buvo pakviesti iš arčiau pasigrožėti rankinėmis, nor akimirkai pasimatuoti ir nusifotografuoti - I.Serapinienė, kurios galerijai "Sirena" netrukus sukaks penkiolika metų, sakė dar neturinti svečių knygos. Tai buvo jos pradžia...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją