Akademija suburs garsiausius kino pramonės žmones: Arūną Matelį, Audrių Stonį, Gražiną Arlickaitę, Rolandą Skaisgirį, Alvydą Šlepiką, Ramūną Greičių, Giedrę Beinoriūtę, Kristiną Buožytę, Uljaną Kim, Remigijų Sabulį ir kitus aktyvius lietuviško kino kūrėjus.

“Šiandien Lietuvos kino industrija generuoja virš 100 mln. litų per metus, tačiau neturi palankių sąlygų plėtrai. Be to, lietuviškam kinui paremti neskiriama net pusės sumokamų kino industrijos mokesčių į valstybės biudžetą. Lietuvių kūrėjų filmai pripažįstami ir išsikovoja teises į aukščiausios kategorijos pasaulinius festivalius bei gauna apdovanojimus, tad nėra abejonės, jog potencialas Lietuvoje didelis. Kino akademija gali būti tuo lietuviško kino kūrybos ir industrijos švyturiu ir skydu čia bei užsienyje”, - kalbėjo vienas Lietuvos Kino akademijos narių, režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis.

Kino akademijos nariai tikisi, jog toks institucinis organas padės gerinti kino verslo ir kūrybos aplinką Lietuvoje, plės galimybes pritraukti lėšas iš užsienio lietuviško kino kūrimui, gamybai ir pačios industrijos stiprinimui.

“Kino akademija - tai galimybė sujungti kūrybingiausias ir aktyviausias Lietuvos kūrėjų ir kino industrijos pajėgas, siekiant kino prestižo, sklaidos, produktyvesnio vystymosi ir kino interesų gynimo,” - sakė prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją