Biuro prezidentas Bernhardas Jagoda sakė, kad bedarbių skaičiaus augimas daugiausia susijęs su Rytų Vokietija, tačiau pabrėžė, kad rodiklis didėjo ir vakarinėse šalies žemėse.

Vakarų Vokietijoje bedarbių skaičius išaugo 1 tūkst. (sausį buvo išaugęs 7 tūkst.), o Rytų Vokietijoje - 2 tūkst. (sausį nesikeitė).

B.Jagoda rekomendavo neskubėti daryti išvadų ir pažiūrėti, kaip padėtis Vokietijos darbo rinkoje keisis žiemą, nes šie mėnesiai paprastai turi gana didelės įtakos nedarbo statistikai.

Atsižvelgiant į sezoninius veiksnius, vasario mėnesį bedarbių Vokietijoje buvo 3,779 mln.: 2,421 mln. Vakarų Vokietijoje ir 1,358 mln. - Rytų. Neatsižvelgiant į sezoninius veiksnius, bedarbių Vokietijoje buvo 4,113 mln.: 2,623 mln. Vakarų Vokietijoje ir 1,490 mln. - Rytų.

Nedarbo lygis vasario mėnesį padidėjo 0,1 punkto iki 10,1 proc.: Vakarų Vokietijoje jis išliko nepakitęs (8 proc.), o Rytų Vokietijoje padidėjo 0,2 punkto iki 18,9 procento. Remiantis Europos Sąjungos statistikos agentūros "Eurostat" kriterijais, nedarbo lygis vasarį Vokietijoje išliko nepakitęs - 7,8 procento.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją