Ispanas dėl piršto operacijos nebaigė Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygos sezono Toronto „Raptors“ klube, o per pastaruosius metus jį nuolat persekiojo įvairūs negalavimai.

„Nežaisiu Europos čempionate Lenkijoje, - oficialioje FIBA svetainėje cituojamas J. M. Calderonas. – Tai neįmanoma. Šis sezonas buvo labai sunkus ir man reikalingas ilgas poilsis.“

Dėl paskutinės piršto traumos krepšininkas buvo priverstas ilgą laiką nešioti gipso įtvarą.

„Gydytojai nuėmė įtvarą ir dabar aš pradedu reabilitaciją. Po trijų savaičių jau galėsiu paimti kamuolį, o dar po trijų - pradėti treniruotis. Kitaip sakant, tai užtruks keletą mėnesių“, - guodėsi gynėjas.

2007 metų Europos čempionate gimtinėje, kurio finale ispanai po atkaklios kovos nusileido Rusijai, J. M. Calderonas buvo išrinktas į naudingiausių žaidėjų penketuką.

„Net jei tai būtų pasaulio čempionatas ar Olimpinės žaidynės, vistiek negalėčiau dalyvauti. Mano galva ir širdis prašo žaisti, bet kūnas sako: „pakaks“. Jeigu nesustosiu, tai gali tapti chroniška“, - kalbėjo ispanas.

Ispanijos rinktinės sirgaliai taip pat baiminasi, kad šių metų čempionatą gali praleisti komandos lyderis Pau Gasolis, kuriam dar nesibaigė NBA sezonas. Tačiau pat puolėjas sprendimą atideda iki sezono pabaigos.

Vis dėlto ispanai įžaidėjo pozicijoje tikrai turi iš ko pasirinkti. Prie rinktinės durų lūkuriuoja tokie garsūs vardai, kaip Ricky Rubio, Raulis Lopezas, Carlosas Cabezasas, Sergio Rodriguezas ir Victoras Sada. Pastarieji trys žaidėjai nedalyvavo rinktinėje per praeitų metų Olimpines žaidynes Pekine.

Europos čempionatą Ispanija pradės vienoje grupėje su Serbijos, Slovėnijos ir D. Britanijos rinktinėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją