“Kalbajobai, naujieji mūsų personažai, yra ta vidurinioji ir žemesnioji "kalbininkų" grandis, kuri ir yra самые главные дураки. Čia labai svarbu pabrėžti, kad tokiais nelaikau tokių šviesių žmonių kaip Irena Smetonienė, Donatas Smalinskas ir Antanas Smetona - kalbininkų be kabučių, žmonių, kuriems tenka atlaikyti didžiulį ortodoksinio sparno spaudimą (prisiminkime kad ir neseną "-ienės" "bylą", kai "šviesuomenė" tėškė talibaniško mėšlo XXI amžiaus Lietuvai). Kalbajobai (tiksliau - Kalbajobės) ir yra tie dogmatikai, kurie, nors tu juos šaudyk, niekada nesupras, kad EGZISTUOJA ne tik Rūta, bet ir Rūta. Žmonės, kurie niekaip nesuvokia, kad ne jiems spręsti, kaip turi vystytis mūsų kalba“, - naująsias internetines kalbos guru pristato jų sumanytojas Algis Ramanauskas-Greitai.

Pastarųjų personažų kūrėjai iš kalbininkų nesitiki jokių reakcijų, nebent palaikymo: „Kalbajobai man yra Talibanas, o su Talibanu nesiderama; jis naikinamas. Aš esu ne kartą kalbėjęsis su lietuvių kalbos specialistais, žmonėm, kuriuos kalbininkais vadinu be ironijos. Žinot, kaip jie vadina tas žurnalų ir laikraščių redakcijose rūgstančias ir viską draudžiančias dogmatikes kalbajobes? Kalbos susintojomis. Dar kartą pakartosiu labai svarbų dalyką: mūsų kalbajobai tyčiojasi iš lietuviško Talibano, o ne iš tikrų kalbininkų.“

Pasak muzikanto bei televizijos laidų vedėjo, jo bei Justo Mamontovo kuriami personažai „yra durniai“. „Kažkada esu sakęs, kad personažai gimsta iš neapykantos; tas pats galiotų ir naujiems personažams. Litofcai, šnekant be juokų, egzistuoja iš tikrųjų. Tai nešvariai lietuviškai šnekantys neva lietuviai, kurių tik vardai ir pavardės yra lietuviški, bet smegenys pertvinkusios rusiškos kalėjimo "kultūros". Ir nesvarbu kas, ar Vilniaus Cockney šnekantis litofcas ("Vyyylnius", "nūūūūlis"), ar save LDK kunigaikščių palikuonimi ir labai lietuviu save labai laikantis Kauno litofcas, mielai klausantis rusiško šūdpopsio, - jie abu yra Litofcai. Kas link Masonų, tai manau, kad kiekvienas, susidūręs su statybomis, žino, kas tai per padermė ir kodėl didžioji jų dauguma yra būtent tokie, kokius mes juos vaizduojame“, - teigia A.Ramanauskas.

Svetainės organizacinis komitetas žada, kad Kalbajobės tikrai nebus paskutinės gyvenimo tiesas pro išbyrėjusius dantis skleidžiančios personažės.

„Su menininkais dirbti tikrai nelengva. Kūrybos sausrų čia nesimato ir nežada matytis. Algiai tiesiog spinduliuoja kūryba ir neapykanta“, - sako portalo galvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją