Pasak jų, per akmenis laidžiusių palestiniečių ir Izraelio karių susirėmimus žuvo palestiniečių televizijos žurnalistas Nazehas Darwazi (Nazehas Darvazis). Be to, susidūrimų metu buvo sužeista 18 palestiniečių, iš kurių bent penki nukentėjo nuo guminių kulkų.

Incidentas, pasibaigęs operatoriaus mirtimi, pasak šaltinio Izraelio armijoje, prasidėjo, kai ginkluoti palestiniečiai paleido atsakomuosius šūvius į Izraelio tankus. Tačiau liudininkų teigimu, palestiniečiai susirėmimo metu nešaudė.

Grupė palestiniečių žurnalistų, tarp jų ir naujienų agentūros "Reuters" operatorius bei fotografas, susirėmimą fiksavo iš senamiesčio pakraščių, kai Izraelio kariai ėmė šaudyti ir į juos.

Televizijos reportaže iš incidento vietos matyti kaip operatorius, vilkintis ryškiai geltoną liemenę su užrašu "Spauda", filmuoja grupę jaunuolių, svaidančių akmenis į Izraelio kariuomenės tanką. Iš tanko pasigirsta šūviai, o paaugliai pasileidžia bėgti kas kur.

38 metų operatorius N.Darwazi, vėliau miręs pakeliui į ligoninę, susišaudymo metu sužeistas į veidą, pasakojo "Reuters" žurnalistai ir palestiniečių medikai.

Nors liudininkai teigė, kad palestiniečiai incidento metu nešaudė, šaltinis Izraelio armijoje tvirtino, kad į Nabulą įžengę kariai susidūrė su dideliu būriu palestiniečių, iš kurių keli į karius paleido ugnį, o kiti svaidė akmenis ar savadarbius sprogmenis.

Šaltinis teigė, jog pokalbio metu kareiviai vis dar stengėsi išvaikyti minią, tačiau komentuoti operatoriaus mirtį jis kol kas atsisakė.

N.Darwazi yra jau trečias žurnalistas, žuvęs nuo 2000 metų rugsėjo pabaigos, kai prasidėjo antroji palestiniečių intifada.

Praėjusią liepą šiauriniame Vakarų Kranto Dženino mieste Izraelio kariai nušovė 35 metų Imadą Zahraną, vieno palestiniečių dienraščio neetatinį korespondentą, o 2002 metų kovą nuo Izraelio karių šūvių Ramaloje žuvo italų fotografas Raffaele Ciriello (Rafaelė Čirielas). Dar kelios dešimtys buvo sužeisti.