Ankstesnį apskrities vadovą G.Paviržį Vyriausybė iš pareigų atleido praėjusį penktadienį jam pačiam paprašius.

Ministrų kabinetui prašymą atleisti jį iš pareigų G.Paviržis įteikė praėjusį trečiadienį, po to, kai buvo išrinktas Vilniaus miesto meru.

Šiuose rinkimuose socialdemokratas G.Paviržis nugalėjo liberalą Artūrą Zuoką. Pastarojo partijos kolegos kartu su konservatoriais apskundė rinkimų rezultatus, teigdami, jog pirmajame naujosios tarybos posėdyje dalyvavo trys tarybos nario mandatus turintys Seimo nariai, taip pat, kad rasti du nustatytos formos neatitinkantys balsavimo biuleteniai.

Šį antradienį Vilniaus apygardos administracinis teismas sustabdė G.Paviržio ir jo pavaduotojo liberaldemokrato Juozo Imbraso įgaliojimus, kol bus išnagrinėtas skundas. Teismo nutartis galios, kol byla bus išnagrinėta iš esmės. Kitas teismo posėdis numatytas balandžio 25 dieną.

Vilniaus apygardos administracinio teismo liberalai ir konservatoriai prašo kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar Konstitucijai neprieštarauja sausį Seimo priimtos įstatymų pataisos, kad į tarybas išrinkti Seimo nariai gali dalyvauti pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje.

Konstitucinis Teismas (KT) praėjusį gruodį išreiškė nuomonę, jog savivaldybių tarybų nariais išrinkti parlamentarai turi apsispręsti dėl gauto mandato iki pirmojo naujosios tarybos posėdžio. KT konstatavo, jog Seimo narys negali būti vienu metu ir savivaldybės tarybos nariu.

Nepaisant tokio KT sprendimo, priimto po pernai gruodžio 22 dieną įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų, Seimas nusprendė padaryti išimtį ir leisti parlamentarams dalyvauti pirmuosiuose posėdžiuose.

Vilniaus savivaldybės tarybos posėdyje ir Vilniaus mero rinkimuose dalyvavo trys parlamentarai, kurie netrukus po pirmojo tarybos posėdžio atsisakė savivaldybės deputatų mandatų.

Kol G.Paviržio įgaliojimai sustabdyti, savivaldybei vadovauja administracijos direktorius Algimantas Juocevičius.