300 g balto šokolado,
125 g grietinėlės,
2 šaukštai aviečių arba vyšnių sirupo,
100 g riešutų griliažo,
Cukraus pudros ir kakavos miltelių apvoliojimui.
Grietinėlė užvirinama puode, nukeliama nuo ugnies, joje ištirpinamas susmulkintas šokoladas. Įmaišomas sirupas ir tyrė šiek tiek praaušinama.
Griliažas ant lentos kočėlu sutrupinamas smulkučiais trupiniais ir įmaišomas į dar ne visai atšalusią grietinėlės ir šokolado tyrę. Tada ji atvėsinama ir maždaug 2 valandoms padedama į šaldymo kamerą.
Atvėsinta masė kabinama mažu šaukšteliu, rankomis (jas nuolat vilgant šaltu vandeniu) suvoliojami maždaug smulkios slyvos dydžio kiaušiniukai.
Ant padėkliuko arba lentutės plonai paberiama cukraus pudros arba kakavos miltelių, sudedami kiaušiniukai ir judinant padėklą apvoliojami cukraus pudra arba kakavos milteliais. Laikomi sandariai uždaryti vėsioje vietoje.
Pagaminama per 3 valandas. Iš jų dirbama 1 valandą.
Skanaus!