Ketvirtadienį asociacija išplatino pareiškimą, kuriame pažymima, kad Lietuvos verslo visuomenė supranta narystės ES svarbą. "Mes tikime, kad siekimas būti tikrąja Europos dalimi, daugelį dešimtmečių buvusi didžiausia visų mūsų svajonė, buvo tas didis tikslas, kurio siekėme ilgai ir sunkiai.

Gegužę balsavimu mūsų pareikšta nuomonė už narystę ES nulems lūkesčių išsipildymą. Šį kartą suteikta galimybė spręsti mums patiems: ar Europoje kursime dinamišką, konkurencingą ūkį, grįstą žiniomis, glaudžiu mokslo ir verslo sąlyčiu, naujovių diegimu bei žmogiškumo principais, ar išdidžiai vieniši užsisklęsime ir pasirinksime sau ir savo vaikams ateitį be aiškios perspektyvos'',- rašoma pareiškime. Asociacijos prezidiumo nuomone, Lietuvos verslo ir valstybės institucijų pastangos modernizuoti valstybę bei jos ekonomiką, rengiantis narystei Europos Sąjungoje, jau ima duoti apčiuopiamų rezultatų.

Tapusi Europos Sąjungos nare Lietuva dalyvaus priimant sprendimus, lemiančius Europos ateitį. ES bendroje rinkoje Lietuvos verslas įgis naujų galimybių laisvai veikti didelėje modernioje ekonominėje erdvėje.