„Prabėgus daugiau nei 800 metų šis monumentalus kūrinys į skaitytoją kreipiasi ir lietuvių kalba. Edos leidimas lietuviškai skaitytojams atveria duris į viduramžių literatūros lobyną“, - pranešime spaudai džiaugiasi Edos vertėjas, šiam darbui paskyręs 13 metų.

Senovės Skandinavijoje iš kartos į kartą perduodamos sakmės ir legendos apie senuosius dievus ir didvyrius amžių bėgyje pamažu virto poemomis. Galiausiai, atkeliavus raštijai, jos nugulė rankraščių puslapiuose ir taip atsirado „Poetinė Eda“ – unikalus viduramžių poemų rinkinys.

Daugiausia poemų išsaugota XIII a. pabaigos rankraštyje, vadinamame Karališkąja Edos knyga. Šis rankraštis yra pagrindinis Edos poemų šaltinis.

Renginys vyks Šiaurės ministrų tarybos biure (Didžioji g. 5), pradžia 18.00 val. Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas.

„Antras antradienis“ yra Šiaurės šalims skirtų renginių ciklas, kurio renginiai vyksta kiekvieno mėnesio antrą antradienį. Ciklo sumanytojas ir rengėjas Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją