Lietuvaitės pavardė nuskambėjo gegužės 7 d. rodytoje televizijos laidoje „Annozero“. Per kanalą „Rai Due“ rodomos laidos vedėjas Marco Travaglio, cituodamas spaudos rašinius, merginą pavadino „lietuvių tautybės paslaptinga išdykėle“ ir taisyklingai ištarė jos pavardę.

G. Martirosianaitė esą su dviem dešimtimis kitų merginų – šokėjų, aktorių ir „fėjų“ - pateko į 3 dienų politikos kursus. Juose dėstęs viešojo administravimo ministras Renato Brunette gyrė drausmingas mokines, bet pretendentų į EP narius sąraše esą atsidūrė tik viena iš jų.

Dar balandžio pabaigoje mergina „sunkiai ištariama pavarde, kuri būdama 17-os pelnė titulą „Mis Lietuva 2008“, buvo paminėta viename populiaraus dienraščio „La Repubblica“ rašinyje.

M. Travaglio priminė, jog dar pernai rudenį Karžygys (taip Italijoje neformaliai vadinamas premjeras) sakė norintis, kad Europoje šaliai atstovautų aukštos kvalifikacijos specialistai.

Tačiau po pastarųjų savaičių įvykių žurnalistai padarė išvadą, kad, nepaisant tokių teiginių, išvaizda, grožis ir kūnas tapo pagrindiniais kriterijais demonstruojant „mitologinę galią“.

Sužinojusi apie tokius italų pranešimus, G. Martirosianaitė šyptelėjo. Ji prisipažino pirmą kartą tai išgirdusi. „Nieko panašaus nebuvo. Man apskritai Italijoje neteko būti, su politika neturiu nieko bendro, neturiu reikiamo išsilavinimo, politika man nėra artimas dalykas“, - DELFI sakė jis.

Žiniasklaidos teigimu, S. Berlusconi nutarė siųsti į EP keturias gražuoles. Jos turėtų tapti naujai įkurtos partijos „Laisvės tauta“ kandidatėmis birželį vyksiančiuose rinkimuose.

Šioje partijoje yra ne tik patyrusių politikų ir ekonomistų, bet ir aktorių, manekenių, moterų iš televizijos: pavyzdžiui, realybės šou žvaigždė, kurią paparacai kartą nufotografavo sėdinčią ant S. Berlusconio kelių jo viloje Sardinijoje, konkurso „Mis Italija 2000“ finalininkė ir šokėja, dvi serialų aktorės.

„Man reikia naujų jaunų veidų Italijos ir savo partijos įvaizdžiui pagerinti“, - aiškino premjeras.

Kad jo kandidatės nesijaustų neišmanėlės, vidaus reikalų ministras Franco Frattini, europarlamentaras Mario Mauro ir R. Brunette jas esą supažindino su Europos integracijos istorija, ES institucijų veikla ir svarbiausiais vyriausybės uždaviniais Bendrijoje.

Kaunietė moksleivė G. Martirosianaitė grožio konkurse „Mis Lietuva“ nugalėjo pernai vasarą. Vėliau mergina dalyvavo konkurse „Mis Pasaulis“ Pietų Afrikos Respublikoje, kur pateko tarp talentingiausių ir sportiškiausių konkurso dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją