Nuo pat ryto botanikos sodo prieigose vos tilpo lankytojų automobiliai. Ypatingo dėmė sulaukė orchidėjų ekspozicija. Lankytojų sulaukta tiek daug, kad norintys patekti į oranžeriją, kurioje buvo eksponuojamos orchidėjos, išsirikiavo į ilgą eilę. Apie 20 augintojų-mėgėjų iš visos Lietuvos parodai suvežė apie 300 orchidėjų.

Parodos metu lankytojai buvo kviečiami išrinkti gražiausią orchidėją, labiausiai patikusią sukulentų kompoziciją. Žmonės žavėjosi įvairiaspalviais, įmantrių formų žiedais, daugeliui buvo sunku išsirinkti, už kurį augalą atiduoti savo balsą. Daugiausiai simpatijų hibridinių orchidėjų konkurse laimėjo rausvas Miltoniopsis, konkurse pažymėtas 13-uoju numeriu.

Augintojai dalijosi auginimo patirtimi, konsultavo besidominčius, kaip teisingai prižiūrėti augalus namuose, kur rasti daugiau informacijos apie priežiūrą. Lankytojai noriai pasakojo savo mylimų augaliukų istorijas, dalijosi auginimo rūpesčiais ir pasiekimais.

Preliminariais vertinimais parodą aplankė iki 4 tūkstančių lankytojų. Augintojai-mėgėjai, surengę parodą, nuoširdžiai viliasi, kad už bilietus surinktas lėšas botanikos sodas panaudos tikslingai – oranžerijų remontui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją