“Kovo pabaigoje savo duomenų centre įdiegėme serverį, aptarnaujantį užklausas tų žmonių, kurie nori išmatuoti savo interneto ryšio spartą. Rezultatai su atitinkamais duomenimis iš kitų šalių yra palyginami automatiškai ir yra reprezentatyvūs tarptautiniame kontekste”, - sakė Darius Matuliauskas, „Hostex” prieglobos paslaugų (angl. hosting) verslo direktorius.

Lietuviškasis ”Speedtest.net” serveris nuo įdiegimo dienos aptarnavo daugiau nei 75 tūkstančius testų. Vidutinis rezultatas – 11 Mbps (megabitų per sekundę) duomenų gavimo bei 8 Mbps duomenų siuntimo sparta. ”Tai įspūdingi skaičiai, pavyzdžiui, JAV ryšio sparta yra atitinkamai 6 Mbps ir 1 Mbps”, - sakė D. Matuliauskas.

Pagal duomenų gavimo (angl. download) spartą Lietuvą šiuo metu lenkia tik Pietų Korėja, Japonija ir Švedija, garsėjančios ypač moderniomis duomenų perdavimo infrastruktūromis.

Pagal duomenų siuntimo (angl. upload) spartą pirmaujančiai Lietuvai neprilygsta net Japonija.

Svetainėje “Speedtest.net”, kurioje internautai gali išmatuoti savo interneto ryšio spartą, per mėnesį atliekama 20 milijonų testų. Šis projektas, jungiantis kelis šimtus po visą pasaulį išdėstytų serverių, laikomas interneto spartos testavimo standartu. Vartotojui atliekant testą parenkamas arčiausiai esantis serveris.

“Speedtest.net” duomenimis, didžiausio pralaidumo interneto ryšio kanalus turi vartotojai Kauno apskrityje. Vilniaus apskritis yra antroje, Šiaulių - trečioje vietoje.

„Hostex” skaičiavimais, bendrovės duomenų centruose laikoma daugiau nei 50 procentų viso Lietuvos interneto turinio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją