Jaunųjų "žvaigždučių" apdovanojimai vyko Vilniaus rotušėje šeštadienį, pranešė ryšių su visuomene agentūra "Acta Publica".

Pasveikinti vaikų atvyko ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.

Tarp apdovanotųjų - 2 gelbėtojai, rankų lenkimo, aerobinio fitneso, motokroso, fitneso, šaškių, plaukimo, dziudo, sportinės gimnastikos, bokso, karate, aviamodeliacijos, radijopelengacijos, pramoginių šokių atstovai, dailininkai, muzikantai, vokalistai - įvairiausių čempionatų, tarptautinių turnyrų bei konkursų nugalėtojai bei prizininkai. Vyriausioms apdovanotoms "Metų žvaigždutėms" - aštuoniolika metų, jauniausiai - tik ketveri.

Informacijos apie labiausiai 2002 metais pasižymėjusius Lietuvos vaikus organizatoriai - bendrovė "Sampo gyvybės draudimas" - ieškojo visose Lietuvos savivaldybėse, teiravosi Švietimo ir mokslo ministerijoje, sporto federacijose ir vaikų ugdymo centruose. Iš viso kreiptasi į daugiau nei 130 įstaigų ir organizacijų.

Iš viso "Metų žvaigždučių" apdovanojimams šiemet buvo pasiūlyta 180 kandidatūrų iš 40 savivaldybių. Į Vilniuje vyksiančius apdovanojimus pakviesti 25 vaikai iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Utenos, Kalvarijos, Šilutės, Tauragės, Šakių, Joniškio, Biržų, Alytaus miestų ir rajonų. Pirmenybė buvo teikta tiems vaikams, kurie pasiekė solidžiausių laimėjimų savo veiklos srityse.

"Metų žvaigždučių" apdovanojimų ceremonijos pabaigoje įvyko balerinos Jurgitos Droninos, pianistų Gintaro Januševičiaus ir Domanto Karaliaus, akordeonisto Gražvydo Volkovo, vokalistų Dagnos Kondratavičiūtės ir Kipro Balčiūno, gimnasto Roko Guščino ir aerobinio fitneso Pasaulio ir Europos čempionės Jolantos Mileriūtės pasirodymai.

Šie apdovanojimai rengiami antrąjį kartą. Pirmųjų apdovanojimų metu 2001 metų pabaigoje buvo apdovanoti 36 vaikai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją