„Baisu“, - išgirdęs teisėjos nutarimą teismo salėje pasakė E. Dragūnas.

Jis nutarimą dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau greičiausiai to nedarys.

„Niekas nuo to nepasikeis, ačiū, kad sunkią minutę buvote kartu, nors mano draugų čia ir nėra“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė E. Dragūnas.

E. Dragūnui bauda buvo skirta už tai, kad jis Kelių policijoje iškeikė policijos pareigūnus bei jiems pasipriešino – bandė atimti administracinės bylos, kurioje jis buvo kaltinamas viršijęs greitį, medžiagą.

Policininkas: E.Dragūnas bandė sunaikinti dokumentus

Ketvirtadienį į teismą E. Dragūnas atvyko su vienos televizijos žurnalistais, kurie rengia laidą apie jo kovą su policija ir apsaugininkais. Atlikėjas ant galvos buvo užsimaukšlinęs gobtuvą, o akis dengė tamsiais akiniais nuo salės – po praėjusį sekmadienį kilusio incidento su apsaugininkais jo veidas yra nusėtas mėlynėmis.

Administracinę bylą nagrinėjanti teisėja Jūratė Mačionytė posėdį pradėjo be dainininko – pamanė, kad jis neatvyko į posėdį. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad Sel‘as visą laiką laukė už durų, tačiau jo niekas net nepakvietė.

Tuo metu parodymus teisme davęs Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus paieškos poskyrio specialistas Edgaras Rinkevičius buvo priverstas dar kartą teismui papasakoti apie E. Dragūno konfliktą policijoje. Pasak policininko, garsus muzikantas policijoje keikėsi, bandė sunaikinti administracinės bylos medžiagą bei tampė kolegos megztinį.

„Koridoriuje buvo daug žmonių, visi jie šį konfliktą matė, - sakė E. Rinkevičius. – Prisipažinsiu, tai buvo nemaloni situacija, klausyti keiksmažodžius reikia ne tokioje įstaigoje“.

„Kuo aš buvau apsirengęs?“ – netikėtai liudytojo paklausė Sel‘as. „Tokių smulkmenų neatsimenu, tai – bylai neaktualus klausimas“, - aiškino pareigūnas.

Tikslaus atsakymo nesulaukęs dainininkas pasipiktino ir ėmė priekaištauti, kad policininkas su teisme taip pat liudyti turinčiu kolega Romualdu Gasperavičiumi iš anksto derino parodymus.

„Tačiau jie pamiršo susitarti, kaip kalbės apie mano drabužius“, - sakė atlikėjas.

Kad E. Dragūnas policijoje elgėsi netinkamai ir bandė atimti administracinės bylos medžiagą, netrukus patvirtino ir liudytojas R. Gasperavičius.

Prisiekinėjo vaiku ir motina

„Galiu prisiekti viskuo, ką turiu: vaiku, motina, darbu. Nevogiau aš tų dokumentų, - teisme aiškino Sel‘as. – Nematau logikos juos vogti, kas nuo to pasikeis – juk visa medžiaga yra kompiuteryje. Reikia neturėti proto, kad taip elgtis“.

Dainininkas aiškino jau nebevartojantis keiksmažodžių.

„Taip, buvo laikas, kai juos vartojau, tačiau iš savo klaidų jau esu pasimokęs“, - teisme E. Dragūnas aiškino, kad policijoje galėjęs tik pamokyti pareigūnus dirbti, nes šie grasino jį uždaryti į areštinę vien už tai, kad šis nesutiko su jų pozicija.

„Aš ginčijausi dėl paties principo, jeigu aš moku mokesčius, išlaikau policiją, tuomet turiu teisę klausti, kokiu principu jie sprendžia, jog nuotraukoje, kurioje nieko negalima pamatyti, esu būtent aš, - teisme sakė dainininkas. – Tačiau man net policijos viršininkas to negalėjo pasakyti – sakė, jog į nuotrauką žiūri akimis ir viską daro taip, kaip jiems reikia“.

Tačiau dainininko argumentai neįtikino teisėjos J. Mačionytės. Jo kalbos išklausiusi teisėja padarė 5 minučių pertrauką, po kurios paskelbė nutarimą, kuriuo E. Dragūnas pripažintas padaręs du administracinės teisės pažeidimus. Teismas nusprendė, kad pilnai įrodyta, jog atlikėjas trukdė ir priešinosi policijos pareigūnams. Už tai jam buvo skirta 700 litų bauda.

„Baisu, baisu, baisu“, - išgirdęs teisėjos nutarimą negalėjo patikėti E. Dragūnas. Jis žurnalistams aiškino, jog greičiausiai nesiskųs aukštesnės instancijos teismui – esą nėra prasmės.

DELFI primena, kad nemalonumų grupės „Sel“ atlikėjas sulaukė po incidento sostinės kelių policijoje kovo 18-ąją. Pareigūnai buvo išsikvietę E. Dragūną, nes šis buvo užfiksuotas vairuojantis automobilį, kuris viršijo leistiną greitį.

Vasario pabaigoje E. Dragūnas dvejiems su puse metų prarado teisę vairuoti automobilį, be to, jam buvo skirta 3 tūkst. litų bauda. Skandalingas atlikėjas yra teistas du kartus – pirmą kartą stojo prieš teismą dėl verslininko Kęstučio Verslovo sužalojimo, o kitą kartą atsakomybės neišvengė dėl trukdymo muitinėms pareigūnams atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmus bei šių pareigūnų įžeidimo.

Prieš savaitę jis įsivėlė į konfliktą su apsaugininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)