Iš pirmo žvilgsnio šių namų svetainė atrodo įprasta. Joje yra plačiaekranis televizorius, garsiakalbiai ir garso bei vaizdo įranga. Tačiau tai, kas geriausia šiuose namuose, plika akimi nematoma. Kai ko nors prireikia, namų savininkai kalbasi su HAL, rašo praneša gadgets.softpedia.com.

Programinę įrangą galima pasiekti naudojant telefoną arba vieną iš kompiuterio mikrofonų, esančių namuose. Galite tiesiog nurodyti HAL bet kokią beprotišką komandą, kuri tik ateis jums į galvą. Žinoma, su viena sąlyga: kompiuterinė įranga turi būti iš anksto nustatyta atlikti šią užduotį.

Todėl galite paprašyti HAL, kad pagrotų jūsų mėgstamą dainą, tiesiog pasakydami, pavyzdžiui, „Atidaryk muziką ir pagrok grupės „Nirvana“ dainą „Smeels like teen spirit“. Argi tai nėra nepaprasta? Iš tiesų vienas iš dviejų tinklui priklausančių kompiuterių yra naudojamas tik muzikai groti.

Be to, HAL praneša apie skambučius ir nurodo skambinančiojo vardą. Jei skambant telefonui jūs žiūrite televizorių, HAL parodo skambinančiojo vardą ekrane. Sistema taip pat veikia kaip asmeninis liokajus: ji praneša apie svečių atvykimą. HAL programinės įrangos pagrindas – HAI („Home Automation Inc.“) automatinis valdymas, leidžiantis naudotojams balsui pateikti apšvietimo sistemos, apsaugos jutiklių ir termostatų komandas.

Vienas iš faktorių, dėl kurių ši sistema nėra tokia puiki - kompiuterio mikrofonas yra labai jautrus fone esančiam triukšmui ir gali supainioti komandas, todėl paprastai pasirenkamas namų telefonas.

Gamintojai dar nenurodė sistemos kainos, tačiau ji neabejotinai bus didelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją