Šiemet net trys iš keturių klubų – buvę Eurolygos čempionai, yra pasiryžę atgauti geriausiųjų titulą, rašoma „Viasat“ pranešime spaudai. 2008 metų turnyro čempionate Maskvos klubas CSKA pusfinalyje susitiks su Barselonos komanda, kuri Eurolygą laimėjo 2003 metais. Kita pora – graikų klubai: 2007 m. čempionas „Panathinaikos“ ir po dešimtmečio į ketverto finalą patekęs „Olympiacos“.

FCB „Regal Barcelona“. Vienas garsiausių krepšinio klubų Europoje į 2009 metų Eurolygos finalą vyksta tvirtai pasiryžęs laimėti čempiono titulą, kurį jau buvo gavęs 2003 m. Eurolygos finale komanda dalyvaus dešimtą kartą ir privalės nugalėti jau pažįstamus priešininkus. Visos trys priešininkų komandos bent kartą Barselonai užkirto kelią į finalą. Tiesą pasakius, susitikimas pusfinalyje su Maskvos CSKA – jau trečiasis per šį dešimtmetį. Barselona nugalėjo pusfinalyje 2003 m., o 2006 m. pergalė teko CSKA. Šįkart Barselona jaučiasi kaip niekad tvirtai – į klubą sugrįžo garsios krepšinio žvaigždės, be to, komandai vadovauja jaunas, bet talentingas treneris. Besiruošdama šiam sezonui Barselonos komanda aktyviai treniravosi, o po sezono pertraukos į komandą sugrįžo superžvaigžė Juanas Carlosas Navarro. Ilgus metus nesėkmių persekiotas klubas į Berlyną vyksta kupinas vilčių dar kartą laimėti Eurolygą.

Atėnų „Panathinaikos“. Žvaigždės, skriejančios aplink trilapį dobilą – „Panathinaikos“ herbas daug ką atskleidžia apie vieną geriausių šiuolaikinio krepšinio komandų Europoje. Keturios žvaigždės simbolizuoja keturias taures, kurias klubui Eurolygoje pavyko laimėti nuo 1996 metų. Komanda - ne tik viena geriausių Europoje, bet ir viena sėkmingiausiai pasirodančių finaliniame ketverte, kuriame dalyvauja nuo 1989-ųjų. Penkiasdešimtmetį skaičiuojančios Eurolygos istorijoje „Panathinaikos“ užima penktą vietą tarp komandų, laimėjusių Eurolygą daugiausiai kartų. Jei klubas laimėtų šių metų finalą, tai drauge su Tel Avivo „Maccabi“ ir „Pallacanestro Varese“ būtų penkiskart laimėjęs Eurolygą. Komanda atsilieka nuo Maskvos CSKA ir Madrido „Real“, tačiau išlieka viena labiausiai tituluotų komandų Eurolygoje. Komandoje žaidžiantis lietuvis Šarūnas Jasikevičius pergalės finale atveju taptų pirmuoju žaidėju, kuris tris Eurolygos finalus laimėjo žaisdamas skirtinguose klubuose. „Panathinaikos“ neabejoja, kad netrukus jiems prireiks daugiau vietos jau perpildytoje prizų ir laimėjimų spintoje.

Maskvos CSKA. Vienas tituluočiausių klubų krepšinio istorijoje. Berlyne klubas gins pernai iškovotą Eurolygos čempionų titulą. Praėjusiais metais „Rusijos milžinu“ vadinama komanda buvo antroji sėkmingiausių Europos krepšinio komandų sąraše. Betrūksta vienos pergalės, ir Maskvos CSKA taps pirmuoju klubu, kuriam pavyko triskart laimėti čempiono titulą per pastarąjį dešimtmetį. Negana to, CSKA gali tapti Eurolygos čempione antrakart iš eilės, o tai pavyko tik septynioms komandoms per visą čempionato istoriją. Komandos laimėjimų statistika tikrai įspūdinga – ketverto finalas Berlyne CSKA yra jau septintasis. Nei vienai komandai nepavyko tiek kartų pasiekti viršūnės nuo 1989 metų. Laimėjimas Berlyne būtų septintasis CSKA pelnytas Europos čempionų titulas. Nuo lyderio ir amžino klubo priešininko Madrido „Real“ klubo CSKA skirtų tik viena pergalė. Messina šių metų pergalė reikštų aukštą antrą vietą geriausiųjų Europos trenerių sąraše. Komandoje žaidžiantis lietuvis Ramūnas Šiškauskas prie savo titulų taip pat pridėtų dar vieną čempiono vardą.

Pirėjo „Olympiacos“. Po dešimtmečio įtemptų kovų vienas geriausių Europos klubų – Pirėjo „Olympiacos“ susigrąžino vietą tarp garsiausių krepšinio klubų ir pateko į 2009-ųjų finalo ketvertą. Dabar, pakeliui į ketvirtąjį savo istorijoje finalo ketvertą, „Olympiacos“ ketina Berlyną paversti lemtinga vieta, kur prasidės auksinė komandos era. Patyrusios krepšinio žvaigždės (Theo Papaloukas, Ioannis Bourousis, Lynn Greeras, Panagiotis Vasilopoulos. Nikola Vujcic ir kt.), ambicingi naujokai ir puikus treneris Panajotis Janakis (Panagiotis Giannakis) – „Olympiacos“ puikiai pasirengė šiam finalui.

„Viasat Sport Baltic“ žiūrovai visas finalo ketverto rungtynes galės stebėti tiesiogiai:

Turnyro etapasData, laikasDalyviai
PusfinalisGegužės 1 d., 18.55 val.Barselonos „Regal“ – Maskvos CSKA
PusfinalisGegužės 1 d., 21.55 val.„Olympiacos“ – „Panathinaikos“
Rungtynės dėl III vietosGegužės 3 d., 17.55 val.Susitinka pusfinalius pralaimėjusios komandos
FinalasGegužės 3 d., 20.55 val.Susitinka pusfinalius laimėjusios komandos
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją