Sausainiams reikės:

1/2 stiklinės sviesto,
3/4 stiklinės rudojo cukraus,
3/4 stiklinės smulkaus cukraus,
2 kiaušinių,
1 1/2 stiklinės virto trinto moliūgo,
2 1/2 stiklinės miltų,
2 1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio sodos,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/2 šaukštelio malto muškato,
1 šaukštelio cinamono,
1 1/2 stiklinės razinų ar kitų džiovintų vaisių,
1 1/4 stiklinės smulkintų graikinių riešutų.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Patepkite riebalais kepimo skardą.

Dideliame dubenyje iki purumo išsukite cukrų ir sviestą. Po vieną nuolat maišant įmuškite kiaušinius, paskui sudėkite moliūgą.

Tuomet vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir įberkite į moliūgų masę. Sudėkite razinas ir riešutus. Išmaišykite.

Formuokite sausainius iš maždaug vieno šaukšto tešlos.

Kepkite apie 15 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją