Vokietijos automobilių koncernų "Audi" ir "Volkswagen" automobiliais prekiaujančias bendroves "Molleri Bill" iš žinomo Lietuvos autolenktynininko bei verslininko Stasio Brunzos įsigijo sausio pabaigoje.

Norvegijos bendrovė šių Lietuvos įmonių akcijų turėjo nuo 1996 metų. Dar 6 proc. "Eva" akcijų priklauso smulkiesiems akcininkams, daugiausia bendrovės darbuotojams.

1936 metais įkurta "Moller Group" yra didžiausia automobilių verslo organizacija Norvegijoje, importuojanti ir parduodanti "Chrysler", "Volkswagen", "Audi", "Seat" ir "Škoda" automobilius. Be to, "Moller Group" yra stambi nekilnojamojo turto ir investicijų kompanija.

Lietuvoje taip pat veikia bendrovės "Moller Real Estate" ir "Moller Invest". Norvegai anksčiau yra teigę, jog šių metų pabaigoje jų investicijos Lietuvoje sieks apie 25 mln. JAV dolerių (100 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją